Sestavine:
260 gramov moke
125 gramov masla sobne tmperature
90-100 gramov sladkorja v prahu
1 vanilijev strok
1 zravnana čajna žlička pecilnega praška
100 gramov čokoladnih kapljic + 20-30 gramov za okras
1 jajce
Postopek:
NatisniMaslo in sladkor penasto umešamo. Dodamo semena vanilijevega stroka in jajce. Premešamo samo kolikor je nujno. Nato dodamo moko, pecilni prašek in 100 gramov čokoladnih kapljic in mešamo le dokler se sestavine ne povežejo.
Oblikujemo testo in iz njega oblikujemo manjše ali večje kroglice – odvisno od željene velikosti piškotov.
Kroglice sploščimo z žlico ali z roko in položimo na papir za peko. Po vrhu dodamo še nekaj čokoladnih kapljic za okras.
Piškote pečemo v segreti pečici na 180 stopinj nekih 12-14 minut.
Klasični ameriški piškoti s čokoladnimi kapljicami, so eni najljubših piškotov mojega dragega in mojih dveh malčkov. Pripravljeni so zares hitro. Nepečeno zmes lahko zamrznete in jo le večer pred peko vzamete iz skrinje ter položite v hladilnik, da se počasi odtali.
Pripravljeno nepečeno zmes lahko hranite v hladilniku do enega tedna in piškote sveže pečete ko se vam “zalušta”. 😉
Pri pripravi mi je pomagal Boschev robot Optimum, o katerem sem več napisala tudi tukaj.