Anina kuhinja

Testiram kuhinjski aparat Bosch OptiMUM

Testiram kuhinjski aparat Bosch OptiMUM

Stestirala sem že kup kuhinjskih aparatov in priznam, da nisem našla nobenega, ki bi bil lahko kos kuhinjskemu aparatu Kitchenaid. No, dokler nisem dobila v testiranje Boschevega OptiMUMa. Sem ponosna uporabnica Boscheve znamke in ko so me kontaktirali sem se z veseljem povezala z njimi. Izvedela sem, da imajo nov kuhinjski aparat/multipraktik – jaz mu rečem kar kuhinjski robot in slišala od moje kolegice, ki ga je prejela za okrogli rojstni dan, da je zares dober. Ker sem v zadnjih letih dobila vsaj 50+ zasebnih sporočil v zvezi s priporočili za kuhinjski robot, sem se odločila, da ga stestiram in za vas predstavim njegove prednosti in slabosti.

Najprej naj povem kako je izgledal prevzem. Prosili so me naj pride nekdo z mano, ki je močen. 🙂 Haha – sem si mislila, pa dobro, res sem majhna ampak tudi sama nisem čisto “švoh”. 😀 Z mano je šel dragi in kmalu mi je bilo jasno zakaj je bila njihova izjava na mestu, saj je aparat težek kot skala in ogrooomen. Nisem imela šans, da bi ga dvignila, kaj šele nesla po stopnišču. Po drugi strani pa me je že to dejstvo spodbudilo k razmišljanju, da je aparat potem tudi dobro stabilen. Kuhinjski roboti pač morajo biti težki, da lahko med gnetenjem držijo svoj položaj in OptiMUM je med gnetenjem testa za kruh bil čisto pri miru. Lahko bi rekla da se med gnetenjem testa manj premika kot Kitchenaid in zato ga po mojem mnenju uvrščam v sam vrh robotov. Ni problem mešati smetano ali takšne ali drugačne kreme – to zmore marsikateri aparat. Se pa večina oziroma vsi upognejo ob konkretnem gnetenju testa in sama ogromno gnetem kruh, ali kvašeno testo na robotu. Mimogrede ogromna prednost zame je tudi ta, da lahko nastaviš čas gnetenja/mešanja – recimo želiš da aparat gnete 10 minut, nastaviš timer in to je to. Noro!

IMG_7675

IMG_7684

Poleg tega da se je izkazal v gnetenju ima zares nore dodatke. Vgrajeno tehtnico, timer ki sem ga omenila zgoraj, pa sokovnik/mikser in kup nastavkov. Ni da ni. Kljub temu da je na višjem cenovnem rangu pa sem sama mnenja, da pri takšnih pripomočkih “šparanje” ni smiselno. Sama sem imela dva cenejša multipraktika, ki sta se gibala okrog sto eurov, pa nista bila zmožna skoraj ničesar. Za gnetenje sta bila nesposobna, že dolgo mešanje recimo maslene kreme ju je pripeljalo do segrevanja in ena dva tri se je kakšna zadeva polomila. Kvaliteta materialov je pri cenejših multipraktikih plastična in slaba, OptiMUM pa je sestavljen iz nerjavečega jekla in stekla (posoda za sokovnik/mikser).

IMG_7688 IMG_7691

Naj dodam še eno ogromno prednost in sicer to, da je zasnovan na način da meša tako, da se sestavine ne zadržujejo na stenah med mešanjem ampak jih lepo sproti pobere, kar je tudi ena stvar, ki me moti pri Kitcheaidu. In še to – obožujem njegov sistem ki avtomatsko potegne kabel v aparat, da ne pleše po kuhinji. 🙂

IMG_7672

Sama ga zdaj po dveh mesecih vračam, sem pa za vas za čas med 15.11.-31.12.2017 izprosila praznični popust v velikosti 15% v Big Bangu (samo pri spletnem nakupu) – https://www.bigbang.si/mesalniki/mum9bx5s22-kuhinjski-aparat-bosch-602949 kar ni zanemarljivo pri tej ceni. Mislim, da ga izkoristim tudi sama in prepričana sem, da vam vsem, ki se boste odločili zanj ne bo žal. Popust lahko izkoristite s kodo bigbang-optimum ob nakupu točno določenega aparata na zgornjem linku.

Bom pa vesela tudi mnenj/komentarjev vseh uporabnikov, ki ga že imate doma. 😉

Mimogrede še en recept, ki sem sva ga z OptiMUM-om ustvarila skupaj – recept tukaj.

IMG_7152

IMG_4333

Topel pozdrav

Ana