Zaradi izrednih razmer, bo v spletni trgovini do nadaljnega onemogočeno plačilo po povzetju. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Kaneloni nadevani z omako iz šampinjonov

Vse sestavine za palačinke v posodi, pred miksanjem.

 

Peka palačink.

 

Pečene palačinke.

 

Narezani šampinjoni in čebula.

 

Pripravljen nadev.

 

Dodan sir na palačinki.

 

Dodan nadev na palačinki.

 

Cvretje palačink.

 

ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut
ZAHTEVNOST: 3/5

Za približno 4 kanelone.

SESTAVINE za palačinke:
– ščepec soli in popra
– 1 jajce
– 3 žlice olja
– 70 g moke
– 180 ml mleka

Sestavine za nadev:
– 1 mala čebula
– 7 žlic sira
– 8 malih šampinjonov
– slab dcl jušne osnove
– ščepec soli in popra, ter peteršilja

-2 jajca
– 8 žlic moke
– 8 žlic drobtin

– olje za cvretje

OPIS PRIPRAVE:
V posodo stremo jajce, dodamo moko, mleko, sol, poper in olje. Vse to dobro zmiksamo, da ne nastanejo grudice. Ker smo olje dodali v maso, nam ga ni potrebno dodajati na ponev preden nanjo zlijemo maso za palačinke.
V manjšo ponev zlijemo 1 srednjo veliko zajemalko mase. Na eni strani jo pečemo na temperaturi 8/9 toliko časa da zmes ne zgleda več tekoča in se ne sveti več temveč postane motna oziroma pečena. Nato jo obrnemo za par sekund, toliko da se ji na drugi strani naredi kakšna zapečena pikica. Takšne odstranimo na krožnik. Postopek ponavljajte toliko časa da vam zmanjka zmesi.
Ko so palačinke pečene se lotimo nadeva. Šampinjone in čebulo narežemo na čimbolj drobne koščke, saj bodo tako hitreje lepo zapečeni. Na segretem olju nato najprej malce popečemo čebulo, nato pa dodamo narezane šampinjone, poper, sol in peteršilj. Vse skupaj pražimo da se gobice malce zapečejo. Nato zalijemo z slabim dcl jušne osnove. (lahko uporabite 1 dcl vode, ki ji dodate polovico ali tretjino jušne kocke). Vsebino kuhamo na srednji vročini dokler vsa voda ne izhlapi.
Spodnji del palačinke nadevamo z malce sira in nato s pripravljeno omako. Spodnji del palačinke zapognemo proti zgornjemu. Nato zapognemo še oba krajna dela palačine in jo zrolamo v rolado. Kanelon nato povaljamo v moko, jajce in nazadnje še v drobtine. Postopek po želji ponovimo, da bo skorja debelejša.

V ponvi segrejemo olje in kanelon na njem ocvremo. Cvremo ga toliko časa da postane skorja zlato rjave barve.

V primeru da vam zvijanje kanelonov ne gre, si lahko več slik zvijanja pogledate tukaj.

Dober tek!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]