Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Kaneloni nadevani z omako iz mletega mesa

Vse sestavine za palačinke v posodi.

 

Zmiksana zmes za palačinke.

 

Spečene palačinke.

 

Narezana čebula, česen, nariban korenček in začinjeno meso.

 

Paradižnikov pire, rdeče vino, zmešano meso in sir.

 

Popražen česen, čebula in korenček.

 

Narejen mesni nadev.

 

Krožniki s stepenimi jajci, moko in drobtinami.

 

Nadev na palačinki.

 

Spodnji del prepognjen čez nadev.

 

Robovi pritisnjeni proti sredini palačinke. Zdaj jih samo še zvijete od spodjega dela proti zgornjemu.

 

Zrolane palačinke z nadevom.

 

Nepečeni kaneloni.

 

Kaneloni med cvrtjem.

 

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

Za 6 kanelonov.

SESTAVINE za palačinke:

– 1 jajce
– 14 žlic mleka
– 7 zvrhanih žlic moke
– 2 žlici olja
– ščepec soli, sladkorja, popra

Sestavine za nadev:

– 250 g mletega mesa
– 1 majhen korenček
– 1 majhna čebula
– 2 stroka česna
– 4-5 žlic rdečega vina
– 3-4 žlice paradižnikovega pireja ( zmleti pelati )
– 4 žlice smetane za kuhanje
– 1,5 pesti naribanega sira
– ščepec soli, popra, peteršilja, rdeče paprike v prahu


Ostale sestavine:

– 2 jajca
– 2-3 pesti moke
– 2-3 pesti kruhovih drobtin
– olje za cvretje ( vsaj dober liter )


OPIS PRIPRAVE:

Sestavine za palačinke zlijete/ stresite v posodo in jih z električnim mešalnikom dobro zmiksajte. Palačinke spečite ( več nasvetov kako speči palačinke najdete tukaj ) in jih položite na krožnik, kjer bodo počakale da naredite nadev.
Za nadev najprej na drobno narežite česen in čebulo. Nato na drobno naribajte korenje. Mesu dodajte sol, papriko v prahu, poper in peteršilj ter ga dobro premešajte. Nato v ponvi segrejte malo olja ( kakšne 3-4 žlice ) in mu dodajte česen. Česen malce popražite, nato mu dodajte čebulo in korenje, ter ju pražite dokler od sebe ne spustita vse vode in se malce zapečeta. V ponev nato stresemo meso in ga pražimo kakšnih slabih 5 minut, da ni več rdeče. Ponvi dodamo vino in paradižnikov pire, ter pokuhavamo dokler vsa tekočina ne izpari. Vročino zmanjšamo na najmanjšo in dodamo smetano, ki jo prav tako malce pokuhamo in nao dodamo še sir. Po potrebi omako še dosolimo in jo nato dobro premešamo, da se stopljen sir lepo vmeša v nadev.
Pripravimo tri globoke krožnike. V enega  z vilico stepemo 2 jajca, v drugega stresemo moko in v tretjega drobtine. Vzamemo eno palačinko, ji na spodnjo polovico položimo dobro žlico nadeva in ji spodnji del prepognemo čez nadev. Krajne dele zavihamo proti sredini in nato palačinko zarolamo v nekakšno rolado. ( postopek lahko vidite na slikah ) Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka palačnink in nadeva.
Takšne kanelone nato najprej povaljamo po moki, nato po stepenih jajcih ter nato v drobtine. Nato pa spet v moko – jajca – drobtine. Kanelone lahko le enkrat povaljate, toda dvakrat povaljani bodo imeli malce debelejšo skorjico. Tako pripravljene kanelone položimo v dobro segreto olje za kakšnih 5 minut, dokler niso lepo zlato rjavi. Takšne lahko postrežemo zraven raznih solat. Lahko pa jih postrežete z raznimi omakami – tatarska omaka ( recept zanjo najdete tukaj ), kečap…

DOBER TEK

Komentarji

  1. Če dovoliš nasvet:
    Mnogi imajo težave s paniranjem, ker se palačinke rade odvijajo. Če jih pripravite zvečer, si prihranite eno žlico beljaka, predno stepete jajce za paniranje in s tem beljakom namažete rob palačinke, se bo kanelon lepo "zalepil". Počakajo v haldilniku in naslednji dan po prihodu iz službe jih le še spanirate in ocvrete. Ne bodo se odpirali, pa še kosilo bo

Komentarja ni mogoče oddati.