Anina kuhinja

Kaneloni iz pečice z zeljem, mocarelo in panceto

Sama sem vedno cvrla kanelone, vendar sem imela kakšne pol leta nazaj ambicijo, da poskusim večino ocvrtih jedi pripraviti v pečici. In čisto iskreno okus je večinoma zelooo podoben, in kalorij je mnogo manj. Poleg tega si prihranite kar nekaj minut pri pomivanju, saj po peki samo zvijete peki papir in ga vržete v koš.

Tako da danes vam predstavljam slastne kanelone pečene v pečici. 😉

Za 5 kanelonov.

Čas priprave: 1 ura (skupaj s peko)

Sestavine:

– 5 palačink (ne smejo biti sladke)
– 1/4 manjše zeljnate glavice
– 1 /2 manjše čebule
– 3 rezine pancete
– ščepec soli in popra
– 1-2 pesti naribane mocarele
– 2 večja jajca
– 3 pesti drobtin
– 2 žlici moke

V manjši posodi hrustljavo popečemo panceto. Takšno odstranimo. V maščobi, ki jo je panceta spustila popečemo na drobno narezane čebulo.

Ko lepo zarumeni dodamo narezano zelje na trakove debeline 3-4 mm, sol in poper.

Zelje pražimo dokler se lepo ne spusti, nato pa dodamo nadrobljeno popečeno panceto.

Pražimo še kakšno minutko, nato pa odstavimo.

Palačinke na spodnjem delu malo potresemo s sirom, nato nadevamo z zvrhano žlico zeljnate omake in po vrhu še malenkostno potresemo s sirom. Pri krajeh palačinko upognemo

in jo zvijemo. Postopek ponovimo z vsemi petimi.

Pripravimo si dva krožnika. V enem zmešamo drobtine in moko v drugem stepemo jajci.

Zvite palačinke povaljamo v jajcu nato pa še v drobtinah. postopek še enkrat ponovimo, če želimo imeti debelejšo skorjo.

Tako pripravljene kanelone položimo na naoljen peki papir. Pekač položimo v pečico segreto na 200 stopinj, za 30 minut.

Vsake 10 minut kanelone obrnemo.

Po želji pa jih lahko tudi ocvrete. Vendar si s peko v pečici olajšate kar nekaj stvari – manj posode, manj kalorij, manj dela. 😉 Odločitev pa je na koncu vseeno vaša. 🙂

Dober tek!

Komentarji

  1. Sem vesela, da sem po predlogu prijateljice zašla na tvoj blog :)Všeč mi je, ker je cel postopek poslikan in razložen. Ker imaš veliko receptov z različnimi nadevi za kanelone, me zanima, če se tudi pri ostalih nadevih obnese peka v pečici. Do sedaj sem sama pekla vedno v olju, pa bi poskusila še tako.

    1. Živjo Klavdija 😉

      Tudi jaz sem vesela, da si našla moj blog, sploh pa sem vesela da ti je všeč. 🙂

      Kanelone sama vse pečem v pečici in ni nobenih težav. Resda niso tako zelo hrustljavi, so pa zato veliko bolj zdravi. 😉

      Če boš še kdaj imela kakršnokoli vprašanje pa kar brez strahu vprašaj. 😉

      Lep pozdravček,
      Ana

Komentarja ni mogoče oddati.