Jušni gresovi žličniki so fantastični v goveji juhi, lahko pa jih uporabite tudi v drugih juhah.
Pripravljena zmes za gresove žličnike. |
Gresovi žličniki na poti v jušno osnovo. |
ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 5 minut + kuhanje 10-12 minut
Za 10-15 žličnikov.
– 1 jajce
– 10 čajnih žličk gresa
– 1 čajna žlička olja
Gres, jajce in olje dobro premešamo v manjši posodici. Nastati mora redka ( če jo nagnemo se premika ) zmes. Zmes nato za kakšne 10-15 minut položimo v hladilnik in po tem času se bo ravno prav zgostila.
V juho, katero bomo uporabili, začnemo dodajati žličnike ko zavre. Zavreto juho odmaknemo iz plošče, ter z čajno žličko iz posodice jemljemo zmes, ter žličko potopimo v juho, saj se bo gresovi žličnik sam ločil od žličke v stiku z vročo tekočino. Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka zmesi. Žličnike nato v juhi kuhamo na manjši temperaturi kakšnih dobrih15 minut.
Ana,kar topijo se v ustih.
Ooo super. Hvala, ker si sporočila Jelka. 🙂