Anina kuhinja

Juha z lečo – primerna za vegane

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 10-12 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

Sestavine:
100 gramov rdeče leče
50 gramov rumene čebule – 1/2 čebule
1 strok česna ali 1/2 čajne žličke suhega česna
1 večji krompir narezan na kocke
1/3 čajne žličke mlete kumine
450 ml zelenjavne jušne osnove ali vode
1 žlica nasesekljanega peteršilja
1 žlica limoninega soka
1 žlica oljčnega olja
1/2 čajne žličke soli – v kolikor juha ni slana
poper po okusu

Postopek:

Natisni

Narezano čebulo na olju popražimo da se malo spusti. Vmes ji lahko dodamo ščepec soli da proces pohitrimo.

Popraženi čebuli dodamo narezan krompir in ga prav tako pražimo slabo minutko. Dodamo česen, lečo in popražimo da česen zadiši.

Prilijemo juho, dodamo kumino,sol, poper in kuhamo po navodilih multikuhalnika. V kolikor ga nimamo vse pripravimo v klasični posodi. Pokrijemo in kuhamo nekih 25-30 minut, da sta krompir in leča kuhana. Po potrebi med kuhanjem prilijemo še tekočine.

Kuhani jedi vmešamo limonin sok in svež peteršilj. Po okusu jo dosolimo in postrežemo.

Zadnja dva meseca pridno testiram Tefalov nov Cook4me+ večnamenski kuhalnik in nad njim sem navdušena. 🤗

Omogoča kuhanje kot v ekonom loncu, kuhanje na pari, klasično kuhanje in je primeren tudi za tiste, ki niste tako vešči v kuhanju saj ima kuhalnik v sistemu res veliko receptov v slovenščini, od predjedi do sladic, skozi katere te popolnoma vodi. 😉

Več informacij o aparatu najdeš tukaj 😉👉 https://www.tefal.si/cook4me

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.