Anina kuhinja

Jetrca s šparglji

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

350-400 gramov telečjih ali govejih jetrc
2 žlici oljčnega olja
pest špargljev
1 večja čebula ali dve manjši
1 Kotanyi lovorjev list
ščepec Kotanyi popra
1/5 čajne žličke Kotanyi majarona – opcijsko
1/3 čajne žličke soli

Predlog za postrežbo:
kruh
pire krompir
polenta

Postopek:

Natisni

Jetrca narežemo čimbolj na drobno.

Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na tanjše polkolobarje. Šparglje narežemo na manjše kolobarje.

V ponev dodamo dve žlici oljčnega olja in na njem popečemo čebulo da se omehča in ponekod rjavkasto obarva. Med praženjem je ne posolimo. Po potrebi jo malce polivamo z vodo, da se bo lepše omehčala. Zadnjih 3-4 minut praženja dodamo šparglje in jih pražimo skupaj s čebulo.

Ko sta čebula in šparglji lepo popraženi zvišamo temperaturo na najvišjo in dodamo jetrca. Dodamo lovorjev list in majaron in jih med rednim mešanjem pražimo nekih 5 minut.

Nato odmaknemo in solimo ter popramo. Pomembno je da jih solimo na koncu, da ostanejo mehka.

Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.