Anina kuhinja

Jesenski bučkin humus

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 1 srednje velika skleda

Sestavine:

Sestavine:
350-400 gramov hokaido bučke (ali muškatne buče)
1 glavica česna
1/2 rumene čebule
1/2 podolgovate rdeče paprike
sol, poper po okusu
1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu + 1/2 za sam hummus
2-3 žlice dmBio repičnega ali oljčnega olja
4-5 žlic dmBio limoninega soka
400 gramov dmBio čičerike
1 čajna žlička dmBio agavinega ali javorjevega sirupa
čilijeva omaka po okusu
sveža podologavata kumara
dmBio hrustljavi kruhki

Postopek:

Natisni

Bučki odstranimo pečke in jo razdelimo na štiri dele. Paprike in čebulo prav tako narežemo, glavici česna odrežemo zgornji del. Začinimo s soljo, poprom, sladko papriko in oljem. Premešamo in vtremo ter položimo na papir za peko.

Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj eno uro. Vmes dvakrat obrnemo. Pečeno ohladimo.

V multipraktik dodamo čičeriko, popečeno zelenjavo, izstisnjen pečen česen, limonin sok, čilijevo omako, agavin sirup in sol. Zmiksamo v fin humus.

Postrežemo z delno olupljeno svežo kumaro in hrustljavimi kruhki/krekerji.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.