Anina kuhinja

Jajčni vlivanci z orehi, timijanom in poširanimi jajci

Čas priprave: 15

Čas kuhanja: 10

Količina: 4

Sestavine:

  • 200 gramov jajčnih vlivancev
  • 4 jajca
  • 2-3 žlice masla
  • 1 dobra pest parmezana
  • ščepec črnega popra
  • slaba pest popraženih orehov
  • olivno olje
  • sol po okusu
  • ščepec svežega ali suhega timijana

Postopek:

Natisni
  1. Jajca vsakega posebej zlijemo na cedilo, da odteče tekoči beljak in jih prestavimo v 4 manjše skodelice. V večji posodi pripeljemo slano vodo do točke tik pred vretjem – ko se pričnejo spuščati mehurčki, ampak voda še ne vre.
  2. V vodo zlijemo jajca in vodo počasi mešamo, ter jajca poširamo 3 minute. Poširana jajca odstavimo v hladno vodo, da ustavimo proces kuhanja.
  3. V isti vodi, kjer smo poširali jajca, skuhamo jajčne vlivance.
  4. Kuhane jajčne vlivance odstranimo in jim dodamo sol po okusu, črni poper, parmezan in maslo.V kozarce z listom naložimo vlivance.
  5. V vodo kjer smo kuhali vlivance damo nazaj poširana jajca, za 15-20 sekund, da se dobro segrejejo. Segreta jajca odstranimo in položimo v kozarce na vlivance.
  6. Čez poširana jajca potresemo grobo narezane orehe, malce svežega ali suhega timijana in nekaj kapljic olivnega olja, ter jed takoj postrežemo.

Popoln recept za martinovanje. 😉