Anina kuhinja

Jabolčna pita na suho

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 45-55 minut

Količina: Za pekač cca 25x30 cm

Sestavine:

Sestavine za jabolčni nadev:
1500-1700 gramov naribanih jabolk (nekih 10-12 večjih jabolk) – čimbolj sočnih, da spustijo veliko vode
1 žlica vanilijevega sladkorja
260 gramov sladkorja
4 žlice ruma
1 čajna žlička cimeta
1/2 sveže bio limonine lupinice

150 ml mleka

Sestavine za suh del:
250 gramov gladke moke
1 vrečka pecilnega praška
250 gramov pšeničnega ali pirinega zdroba
1/5 čajne žličke soli

Dodatno:
250 gramov masla
sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Jabolka olupimo in naribamo – nič ne ožemamo. Dodamo jim vse ostale sestavine in premešamo.

Pekač dobro namastimo. V posodi zmešamo vse suhe sestavine.

V pekač dodamo sloj tanko narezanega masla in četrtino suhih sestavin. Čeznje dodamo tretjino mokrih jabolčnih sestavin. Ponovimo s suhimi sestavinami in jabolki. Nato dodamo tretji sloj suhih sestavin in zalijemo z mlekom. Dodamo zadnji sloj jabolk in zadnji sloj suhih sestavin. Na vrh narežemo zadnji del masla in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 45-55 minut, da je vrh zlato zapečen.

Popolnoma ohladimo. Najbolje čez noč. Zrežemo in potresemo s sladkorjem v prahu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]