Anina kuhinja

Hummus z granatnim jabolkom in svežimi kumarami

Čas priprave: 5-10 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 4-6 oseb

Sestavine:

Sestavine:
800 gramov čičerike + prihrani vodo iz konzerve
3 žlice tahini omake
1/2 -1 čajna žlička česna v prahu – po okusu
2/3 -1 čajna žlička soli – po okusu
čili v prahu – po okusu
1/4 čajne žličke sladke paprike v prahu
3-5 žlic limoninega soka – po okusu
3-4 žlice oljčnega olja + za okras
1/4 čajne žličke kumine – opcijsko (sama je nisem vključila ker je nimam najraje)
4-5 žlic semen granatnega jabolka
nekaj vejic svežega peteršilja
1 čajna žlička sezamovih semen
1-2 dolgi sveži kumari (ali korenje če vam je ljubše)

Opcijsko:
2 žlici naravnih proteinov – sama sem uporabila te iz Proteini.si

Postopek:

Natisni

Čičeriko, tahini, limonin sok, papriko, sol, čili, limonin sok, kumino, česen in oljčno olje zmiksamo do finega. Na tej točki dodamo tudi proteinski prašek.

Do željene gostote dodajamo vodo prihranjeno od čičerike in po okusu dodamo še limonin sok, sol in česen.

Serviramo in po vrhu dodamo semena granatnega jabolka,sezama, olje in peteršilj. Postrežemo z narezano svežo kumaro.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.