Zaradi dopusta bodo vsa naročila, oddana med 24.6. in 4.7.2019, odposlana po 5.7.2019. Hvala za razumevanje!

Hrustljavi mehiški sendviči

Narezana čebula in paprika.

 

Pripravljeni nepečeni toast kruhki.

 

Popečena čebula in paprika.

 

Narejena omaka z zadnjim dodatkom – kislo smetano.

 

Popečeni toast kruhki.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 4 manjše sendviče. Za dve osebi.

SESTAVINE:

– 8 toast rezin
– 60 g rdečega fižola iz konzerve
– 1 mala čebula
– 1 dobra pest koruze iz konzerve
– 1 majhna konzerva tunine
– 3 žlice paradižnikih pelatov
– 2 čajne žličke pekoče čili omake
– polovica manjše rdeče paprike
– 1 zravnana žlica kisle smetane
– 1 pest sira

OPIS PRIPRAVE:

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Na raven pekač položimo peki papir in po njem razmažemo 2 žlici olivnega olja. Vsak toast kruh pomažemo po olju in ga nato obrnemo okrog – tako bo na obeh straneh dobil malce olja kar bo povzročilo bolj hrustljav končni toast. Po tako pooljenih tastih potresemo malce sira. Takšen toast položimo v pečico za toliko časa da postane lepe zlato rjave barve – kakšnih 15 minut.
Medtem na 2 žlicah olja popražimo na drobno narezano čebulo. Ko postane malce rumena ji dodamo na drobno narezano papriko. Vse skupaj malce pražimo da se paprika spusti. Taki dodamo tuno iz konzerve ( olje odlijemo ven ), koruzo, fižol, čilijevo omako in pelate. Vse skupaj še začinimo s poprom in soljo. Kuhamo dokler vsa tekočina ne izpari. Nato dodamo kislo smetano še malce zavremo in odstavimo.
Takšno omako nadevamo na 4 toast kruhe, ter jih pokrijemo z ostalimi polovičkami toastov. Sendviče lahko po želji pred postrežbo razpolovimo.

Takšne lahko postrežete kot glavno jed poleg raznih solat.


Dober tek!

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]