Anina kuhinja

Hrustljavi mehiški sendviči

Narezana čebula in paprika.

 

Pripravljeni nepečeni toast kruhki.

 

Popečena čebula in paprika.

 

Narejena omaka z zadnjim dodatkom – kislo smetano.

 

Popečeni toast kruhki.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 4 manjše sendviče. Za dve osebi.

SESTAVINE:

– 8 toast rezin
– 60 g rdečega fižola iz konzerve
– 1 mala čebula
– 1 dobra pest koruze iz konzerve
– 1 majhna konzerva tunine
– 3 žlice paradižnikih pelatov
– 2 čajne žličke pekoče čili omake
– polovica manjše rdeče paprike
– 1 zravnana žlica kisle smetane
– 1 pest sira

OPIS PRIPRAVE:

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Na raven pekač položimo peki papir in po njem razmažemo 2 žlici olivnega olja. Vsak toast kruh pomažemo po olju in ga nato obrnemo okrog – tako bo na obeh straneh dobil malce olja kar bo povzročilo bolj hrustljav končni toast. Po tako pooljenih tastih potresemo malce sira. Takšen toast položimo v pečico za toliko časa da postane lepe zlato rjave barve – kakšnih 15 minut.
Medtem na 2 žlicah olja popražimo na drobno narezano čebulo. Ko postane malce rumena ji dodamo na drobno narezano papriko. Vse skupaj malce pražimo da se paprika spusti. Taki dodamo tuno iz konzerve ( olje odlijemo ven ), koruzo, fižol, čilijevo omako in pelate. Vse skupaj še začinimo s poprom in soljo. Kuhamo dokler vsa tekočina ne izpari. Nato dodamo kislo smetano še malce zavremo in odstavimo.
Takšno omako nadevamo na 4 toast kruhe, ter jih pokrijemo z ostalimi polovičkami toastov. Sendviče lahko po želji pred postrežbo razpolovimo.

Takšne lahko postrežete kot glavno jed poleg raznih solat.


Dober tek!