Za 4-5 prilog ali 2-3 samostojne jedi.
Čas priprave: 20 minut
Sestavine:
– 250 g testenin
– 200-250 g piščančjega mesa iz juhe ali od peke
– 2 mladi čebulici
– 1/3 rdeče in rumene paprike
– dober ščep drobnjaka
– 2 zvrhani žlici kisle smetane
– 2 zvrhani žlici lahke majoneze
– 3-4 žlice kisa
– dober ščep soli in popra
Opis priprave:
Testenine skuhamo in ohladimo.
Vse ostale sestavine narežemo na poljubne koščke (priporočam čimmanjše)
in jih vmešamo v ohlajene testenine. Dodamo še kislo smetano, majonezo, sol, poper in kis, ter vse dobro zmešamo.
Takšno solato lahko pripravite za razne zabave tudi dan prej.
Dober tek 🙂
MMMMM NJAAAAAAAMSI. Me je kar zaneslo, ko sem pod TENSTANIM ZELJEM omenil kuriko. In ekola, sedaj že gnjavim RESNO ZAPOSLENI z SNEMANJEM TV ODDAJ in pišem komentarje. No, upam pa da boš le uspela kdaj kaj prebrat, pokomentirat, ali pa da bomo z drugimi zvestimi oboževalci tvojega talenta debatirali.
Skratka, vprašanje: Ta perfektna solatika, bi bila prav tako dobra a iz smeri glutena/
Vedno si vzamem čas za ljudi, ki si vzamejo čas zame in mi pišejo. Tudi če zato kakšno uro dalj delam ali manj spim, za vas, ki spremljate moj blog mi ni nič odveč. 🙂 Sploh pa sem vedno sproti kadar vidim tvoje komentarje že vsa v pričakovanju kaj si napisal. 🙂 Hvala, zelo cenim, da si vzameš čas. In kljub temu da delam na televiziji, to je moja služba, še vedno sem preprosta punca iz vasi, ki
Ana,tale solata je njami super.
lp
Jelka, sem vesela da ti je všeč. 😉