Vse sestavine za testo v posodi. |
Zmešana zmes. |
Prelivanje zmesi po pekaču. |
Pečena zmes po 20 minutah, z dodatkom svežega paradižnika in pripravljena na končnih dobrih 10 minut v pečici. |
ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
ČAS PEKE: 30 minut
Za pekač premera 24-26 cm..
SESTAVINE:
– 110 g moke
– 1 večje jajce
– 17 žlic mleka
– 80-100 g naribanega sira
– ščepec soli
– 1 paradižnik
OPIS PRIPRAVE:
Jajce, moko, mleko, sol in 50 g sira zmešamo v gladko zmes. Zlijemo jo v dobro namaščen pekač za torte. Priporočam da na dnu pritrdite odrezan okrogel peki papir, ker se pri robovih pica rada prime. Pekač nato položite v segreto pečico na 200 stopinj za 20 minut.
Po tem času pico vzamete iz pečice, po njej potresete preostali sir in na kolobarje narezan paradižnik. Položite jo nazaj v pečico še za 10 minut.
Dober tek!
Kakšno pride pa testo, glede na to, da ni običajno kvašeno testo za pico?
Živjo 🙂
Težko bi razložila. Mogoče malce bolj okus po siru, ker je v testu sir. Teksturno je pa isto trdo kot pri navadnem testu. Najbolje da ga spečeš. Ne boš razočarana. 😉
Lep pozdrav,
Ana