Anina kuhinja

Gurmanska pica z nekvašenim testom, tartufi in jurčki

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 2 pravokotni pici

Sestavine:

Sestavine za testo – za dve pici:
400 gramov ostre moke
1 čajna žlička soli
200 ml tople vode
30 ml oljčnega olja
1 čajna žlička vinskega kamna ali pecilnega praška

Sestavine za pico:
2 pesti narezanih jurčkov (suhih in namočenih ali svežih)
3-4 žlice kisle smetane
1 pest parmezana
2-3 pesti nadrobljene topljive mocarele
3-4 čajne žličke Zigante tartufate z olivami
večji šopek svežega drobnjaka ali mlade čebulice

Postopek:

Natisni

Moko zmešamo s soljo in vinskim kamnom. Vodo zmešamo z oljem. Vodo vlijemo k moki in zgnetemo v testo. Če se pretirano prijema dodamo kakšno žlico olja več.

Testo razdelimo na dva dela in vsak del posebej na papirju za peko oblikujemo v pravokotnik.

Testo namažemo s kislo smetano, potresemo z naribanim parmezanom, dodamo nadrobljeno mocarelo in narezane jurčke.

Pečemo na žar funkciji v pečici nekih 15 minut – oziroma do zlato rjave zapečenosti.

Zapečeni pici dodamo majhne kupčke tartufate in kisle smetane in jo obilno potresemo z narezanim drobnjakom.

 

Gurmanska pica z nekvašenim testom, tartufi in jurčki je pripravljena s preprostim nekvašenim testo, ki ne potrebuje vzhajanja in ga lahko takoj pripravite naprej. Narejena je v pravokotni obliki in se čudovito reže na kocke in seveda je nadevana s prav posebnimi sestavinami, ki bodo v svoji kombinaciji očarale vas in vaše morebitne goste. Tartufi, parmezan, mocarela, sušeni jurčki … ni boljšega. 😉

Komentarji

  1. Vaša spletna stran mi je zelo všeč in se prijavljam na nove racepte…

    Hvaal in lep pozdrav

Komentarja ni mogoče oddati.