Sestavine:
1-2 žlice oljčnega olja + za okras
1 rumena čebula
1 čajna žlička Kotanyi zrnastega česna
600 ml vode
250 gramov rumene leče
1/2 čajne žličke Kotanyi suhega česna in čebule
1/4 čajne žličke Kotanyi sladke mlete paprike
Kotanyi Poper ali čili opcijsko
6-8 žlic limoninega soka
olive
1/2 rdeče čebule
Svež timijan – opcijsko
Postopek:
NatisniČebulo in česen na drobno narežemo. Na olju najprej popražimo čebulo, da se spusti in omehča. Takrat dodamo česen. Ko zadiši prilijemo vodo. NE solimo. Dodamo lečo in jo pokrito kuhamo toliko časa kot predpisuje embalaža.
Kuhano lečo malce ohladimo, da ni več vrela, ampak je vroče topla. Takrat ji dodamo sol, limonin sok, česen in čebulo v prahu, sladko papriko in poper/čili. Po okusu dosolimo ali dodamo še dodatno limonin sok.
Postrežemo na krožnik. Na vrh dodamo drobno narezano rdečo čebulo , olje, timijan in olive. Postrežemo poleg popečene narezane pide ali kruhkov ali narezane zelenjave – sveže kumare izjemno lepo pašejo. 😉