Anina kuhinja

Golaž juha

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: ena ura

Količina: 4 osebe

Sestavine:

400 gramov govejega bočnika
3 krompirji
3 korenčki
1 rumena čebula
2 Kotanyi lovorjeva lista
2 čajni žlički Kotanyi sladke paprike v prahu
1 čajna žlička soli – po okusu
1/4 čajne žličke Kotanyi mletega popra – po okusu

Postopek:

Natisni

Meso narežemo na večje koščke in na olju rjavkasto popečemo. Odstranimo in dodamo drobno narezano rumeno čebulo. Pražimo jo da se lepo spusti in zapeče. Med praženjem posolimo. Ko se spusti dodamo narezani korenje in krompir. Pražimo ju nekaj minut, da se ponekod zapečeta. Dodamo nazaj meso in dodamo vse ostale sestavine razen soli. Pražimo nekaj minut, nato pa zalijemo z vodo da vsebino za 2-3 cm pokriva. Solimo in pokrito na nizki temperaturi kuhamo eno uro. Po okusu dosolimo in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]