Sestavine:
350-400 gramov testenin
1 čajna žlička oljčnega olja
1 žlica masla
1 rumena čebula
1 čajna žlička namočenega česna ali sveže naribanega (drobno narezanega)
3 polne žlice paradižnikovega koncentrata
2-3 žlice javorjevega sirupa
1/3 čajne žličke mletega popra
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
1/2 čajne žličke soli oz. po okusu
150 ml sladke smetane
150 ml vode
3-4 žlice naribanega parmezana
Opcijsko: 50 ml vodke
Postopek:
NatisniKo se thermosignal na Tefalovi ponvi obarva rdeče dodamo olje in maslo.
Ko se maslo stopi dodamo drobno narezano čebulo in jo pražimo da se spusti in ponekod rjavkasto obarva.
Takrat dodamo česen, paradižnikov koncentrat, poper, sladkor papriko v prahu in javorjev sirup. Pražimo minuto ali dve in zalijemo s smetano. Po okusu solimo. Prilijemo vodo in vodko, če smo se zanjo odločili.
Pokrijemo in kuhamo za čas kuhanja testenin.
V omako dodamo parmezan, premešamo in vmešamo še kuhane testenine. Pokrijemo za minuto, nato pa premešamo in postrežemo.