Sestavine:
600-650 gramov mlete govedine
1 večja solata ledenka
6 manjših paradižnikov
1 bela ali rdeča čebula
9 večjih kislih kumaric
2 pesti naribanega čedar sira (ali drugega po okusu)
1/2 čajne žličke soli
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
1 čajna žlička namočenega česna v prahu
1 čajna žlička čebule v prahu
1/4 čajne žličke popra
Sestavine za preliv:
200 ml grškega jogurta
2 žlici lahke majoneze
3 žlice kečapa
50-70 ml kisa
1/2 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke popra
1/3 čajne žličke česna v prahu
1/3 čajne žličke čebule v prahu
Postopek:
NatisniVse sestavine za preliv zmešamo.
Mleto meso popečemo da se lepo zapeče. Dodamo mu sol, papriko v prahu, namočen česen, čebulo v prahu in poper. Pražimo nadaljnjo minuto nato pa ohlafimo do toplega ali hladnega.
V posode dodamo narezano solato. Dodamo narezan paradižnik, kumarice, čebulo in nariban sir. Na sredino dodamo meso in preliv. Premešamo in takoj postrežemo ali pa shranimo v posode s pokrovom kot obrok pripravljen vnaprej in hranimo v hladilniku. Solate brez težav počakajo 3-4 dni.