Anina kuhinja

Fit burger bowla

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 3 bowle

Sestavine:

600-650 gramov mlete govedine
1 večja solata ledenka
6 manjših paradižnikov
1 bela ali rdeča čebula
9 večjih kislih kumaric
2 pesti naribanega čedar sira (ali drugega po okusu)
1/2 čajne žličke soli
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
1 čajna žlička namočenega česna v prahu
1 čajna žlička čebule v prahu
1/4 čajne žličke popra

Sestavine za preliv:
200 ml grškega jogurta
2 žlici lahke majoneze
3 žlice kečapa
50-70 ml kisa
1/2 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke popra
1/3 čajne žličke česna v prahu
1/3 čajne žličke čebule v prahu

Postopek:

Natisni

Vse sestavine za preliv zmešamo.

Mleto meso popečemo da se lepo zapeče. Dodamo mu sol, papriko v prahu, namočen česen, čebulo v prahu in poper. Pražimo nadaljnjo minuto nato pa ohlafimo do toplega ali hladnega.

V posode dodamo narezano solato. Dodamo narezan paradižnik, kumarice, čebulo in nariban sir. Na sredino dodamo meso in preliv. Premešamo in takoj postrežemo ali pa shranimo v posode s pokrovom kot obrok pripravljen vnaprej in hranimo v hladilniku. Solate brez težav počakajo 3-4 dni.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.