Sestavine:
Sestavine:
2-3 žlice oljčnega olja ali masla
15O gramov fetuccini rezancev
3-4 Perutnina Ptuj piščančjih zrezkov
Sol in poper po okusu
1/3 čajne žličke sladke paprike
1/2 čajne žličke suhega peteršilja in bazilike
5-6 žlic moke
200 gramov kremnega sira/sirnega namaza
150 ml sladke smetane
1 čajna žlička suhega česna in suhe čebule
2 pesti parmezana
Postopek:
NatisniPiščančje meso posolimo popopramo, dodamo sladko papriko in začimbe. Vtremo. Zrezke pomokamo.
V ponev dodamo olje in zrezke na olju do lepe zapečenosti popečemo. Takšne odstranimo in pokrijemo z aluminijasto folijo.
Večino olja odlijemo iz ponve. Nato v ponev dodamo kremni sir, česen v prahu, čebulo v prahu, sol in poper. Zalijemo s smetano in premešamo. Dodamo parmezan in pokriti kuhamo nekih 10 minut, dokler se kuhajo fetuccini.
Kuhane fetuccine dodamo k omaki, premešamo in postrežemo z narezanimi popečenimi zrezki.