Anina kuhinja

Fetuccini alfredo s piščancem in kremnim sirom

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 10-15 minut

Količina: 2-3 osebe

Sestavine:

Sestavine:
2-3 žlice oljčnega olja ali masla
15O gramov fetuccini rezancev
3-4 Perutnina Ptuj piščančjih zrezkov
Sol in poper po okusu
1/3 čajne žličke sladke paprike
1/2 čajne žličke suhega peteršilja in bazilike
5-6 žlic moke
200 gramov kremnega sira/sirnega namaza
150 ml sladke smetane
1 čajna žlička suhega česna in suhe čebule
2 pesti parmezana

Postopek:

Natisni

Piščančje meso posolimo popopramo, dodamo sladko papriko in začimbe. Vtremo. Zrezke pomokamo.

V ponev dodamo olje in zrezke na olju do lepe zapečenosti popečemo. Takšne odstranimo in pokrijemo z aluminijasto folijo.

Večino olja odlijemo iz ponve. Nato v ponev dodamo kremni sir, česen v prahu, čebulo v prahu, sol in poper. Zalijemo s smetano in premešamo. Dodamo parmezan in pokriti kuhamo nekih 10 minut, dokler se kuhajo fetuccini.

Kuhane fetuccine dodamo k omaki, premešamo in postrežemo z narezanimi popečenimi zrezki.

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.