Anina kuhinja

Enostavni svetlo temni biskvit

Presejanje moke in pecilnega praška v preostalo zmes.

Vmešanje snega v preostalo zmes.

V preostalo polovico vmešamo še kakav in čokolado v prahu.

Prelijemo temno zmes čez svetlo.

Pečen biskvit v pekaču.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za manjši pekač. ( približno 20×40 cm )

SESTAVINE:

– 4 večja jajca
– 10 žlic sladkorja
– 13 žlic moke
– 12 žlic mleka
– 10 žlic olja
– 1 vrečka pecilnega praška
– 1 žlica kakava v prahu
– 1 žlica čokolade v prahu
– maslo za pekač

OPIS PRIPRAVE:

  Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač pomastimo z maslom. V večjo posodo zlijemo rumenjake, in v manjšo beljake od jajc. Večji posodi dodamo sladkor in z električnim mešalnikom mešamo kakšnih 10 minut, da zmes postane svetlo rumene barve in dvakratno naraste. Vanjo nato dodamo olje in 11 žlic mleka. V cedilo stresemo moko in pecilni prašek in ga presejemo ( zaradi tega bo biskvit veliko bolj mehek ) v maso ter redno mešamo z metlico. Posebej stepemo sneg ( nasvete kako narediti sneg najdete tukaj ), in ga nežno vmešamo v preostalo zmes. Nato polovico zmesi zlijemo v pekač in lepo razporedimo po pekaču. V preostalo maso pa presejemo kakav in čokolado v prahu in dodamo še eno žlico mleka, da zmes ni pregosta. Vse nato nežno premešamo z metlico in lepo vlijemo v pekač na svetli del zmesi. Pekač položimo v pečico za približno 25 minut. Po tem času zapičimo konico noža v bikvist in če na njej ne ostane nobenih sledi je biskvit pečen.
   Zraven lahko postrežete narezano sadje in kakršnekoli mlečne napitke ( npr. bananin milkshake) ali drugačne napitke.

Veselo sladkanje

Komentarji

  1. Zivjo.

    Meni je ta kolac prisel cisto tanek in ne kot na tvoji sliki.
    Res da sm dala 6 zlic psenicne bele moke in 7 zlic pirine moke.
    Je to zaradi tega ali je mozno tudi zaradi cesa drugega.

    Hvala in lp Zeljka

    1. Zeljka, ta recept je spisan za manjši pravokotni pekač. V kako velikem pa si pekla?

      Topel pozdravček,
      Ana

Komentarja ni mogoče oddati.