|
Presejanje moke in pecilnega praška v preostalo zmes. |
|
Vmešanje snega v preostalo zmes. |
|
V preostalo polovico vmešamo še kakav in čokolado v prahu. |
|
Prelijemo temno zmes čez svetlo. |
|
Pečen biskvit v pekaču. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
Za manjši pekač. ( približno 20×40 cm )
SESTAVINE:
– 4 večja jajca
– 10 žlic sladkorja
– 13 žlic moke
– 12 žlic mleka
– 10 žlic olja
– 1 vrečka pecilnega praška
– 1 žlica kakava v prahu
– 1 žlica čokolade v prahu
– maslo za pekač
OPIS PRIPRAVE:
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač pomastimo z maslom. V večjo posodo zlijemo rumenjake, in v manjšo beljake od jajc. Večji posodi dodamo sladkor in z električnim mešalnikom mešamo kakšnih 10 minut, da zmes postane svetlo rumene barve in dvakratno naraste. Vanjo nato dodamo olje in 11 žlic mleka. V cedilo stresemo moko in pecilni prašek in ga presejemo ( zaradi tega bo biskvit veliko bolj mehek ) v maso ter redno mešamo z metlico. Posebej stepemo sneg ( nasvete kako narediti sneg najdete tukaj ), in ga nežno vmešamo v preostalo zmes. Nato polovico zmesi zlijemo v pekač in lepo razporedimo po pekaču. V preostalo maso pa presejemo kakav in čokolado v prahu in dodamo še eno žlico mleka, da zmes ni pregosta. Vse nato nežno premešamo z metlico in lepo vlijemo v pekač na svetli del zmesi. Pekač položimo v pečico za približno 25 minut. Po tem času zapičimo konico noža v bikvist in če na njej ne ostane nobenih sledi je biskvit pečen.
Zraven lahko postrežete narezano sadje in kakršnekoli mlečne napitke ( npr. bananin milkshake) ali drugačne napitke.
Veselo sladkanje
Zivjo.
Meni je ta kolac prisel cisto tanek in ne kot na tvoji sliki.
Res da sm dala 6 zlic psenicne bele moke in 7 zlic pirine moke.
Je to zaradi tega ali je mozno tudi zaradi cesa drugega.
Hvala in lp Zeljka
Zeljka, ta recept je spisan za manjši pravokotni pekač. V kako velikem pa si pekla?
Topel pozdravček,
Ana