Anina kuhinja

Enostavna gorčična piščančja paštetka / namaz

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 5-10 minut

Količina: 1 majhna posodica

Na Škotskem, mi je dragi kupil prelep kozarček zrnate gorčice, ki sem si jo že kar lep čas želela kupiti. Všeč mi je bilo, ker je imela svetla in temno rjava zrna in je zaradi tega izgledala očarljivo barvita.

Poleg izgleda, pa je njen okus prav res nekaj posebnega, prav tako pa jedi doda tudi posebno strukturo. In tale hitra paštetka je prav zaradi nje naravnost slastna.

Sestavine:

– 1 mali piščančji zrezek (50 g)
– 2 žlici lahke majoneze
– 1 čajna žlička zrnate gorčice
– 1 žlica kisle smetane
– mali ščepec soli in popra

Opis priprave:

Zrezek narežemo na kocke. Dodamo mu ščepec soli in popra. V manjši ponvici segrejemo olje in na njem popečemo meso. Meso odstranimo v multipraktik in ga zmiksamo.

V manjši posodici zmešamo vse preostale sestavine

in na koncu nežno vmešamo še zmleto meso.

Postrežemo zraven popečenih kruhkov, krekerjev, …

Dober tek!

Komentarji

  1. Kje kupiš te luštkane male posodice? V kar nekaj sem videla, da si pekla v njih? A te so tudi za v pečico?
    Pohvale za tvoje recepte

    1. Živjo. 🙂

      Prav vse te male skodelice / ramekini so za v pečico. 🙂 Največjo izbiro pa lahko najdeš v Feducia trgovini v Ljubljani (specializirana trgovina za kuhanje), pa tudi v Leclercu ali Mullerju(Btc, kjer imajo oddelek za kuhanje). 😉

      Hvala za pohvale. Mi ogromno pomenijo. 😉

      Lep večer,
      Ana

  2. Vidim, da bo treba multipraktik nabavit 🙂 Ker so nonstop kakšni fajni recepti, kjer je potrebno kaj zmiksat. A mi lahko prosim svetuješ, kaj je potrebno paziti pri nakupu enega solidnega? Kako močen mora biti? Hvala <3

    1. Tina, sama vse te manjše zadeve najraje miksam v multipraktiku od paličnega. Je manjši in je manj čiščenja. Če pa želiš multipraktik, ki je večji, pa ti priporočam firmo Kenwood. Jaz imam njihovega – sicer je bil drag kot strela, ampak ga ne zamenjam za nič. 🙂

Komentarja ni mogoče oddati.