Anina kuhinja

Domači buhtlji po receptu stare mame

Čas priprave: 25 minut

Čas kuhanja: 40-45 minut

Količina: 15-17 buhtljev

Sestavine:

Sestavine za testo:
700-740 gramov bele moke
2,5 dcl mleka
80 gramov sladkorja
1 polna čajna žlička soli (8 gramov)
1 kocka Fala svežega kvasa (40 gramov)
100 gramov masla sobne temperature
3 jajca
5-7 žlic ruma

Ostale sestavine:
15-17 žlic marmelade
sladkor v prahu za posip
1 jajce za premaz

Postopek:

Natisni

Moko presejemo v skledo. Mleko razdelimo na dva dela in ju pogrejemo do toplega.

V en del dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drug del mleka dodamo preostali sladkor in maslo, ter rum. Pustimo stati 10-15 minut.

Jajca stepemo.

V moko najprej vmešamo vzhajan kvas. Ko je ta vmešan dodamo sol. Nato pa sladko mleko z maslom, nazadnje pa še jajca. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Če je testo preveč lepljivo dodamo še maksimalno 40 gramov moke. Mora pa biti izjemno in mehko.

Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 1 uro.

Po tem času ga razvaljamo na pravokotnik ali kvadrat debeline centimetra in zrežemo na kvadratke. V vsak kvadrat položimo marmelado in testo zvijemo okrog in dobro pritrdimo.

Buhtlje polagamo na pomaščen pekač in jih pustimo vzhajati 30 minut. Nato jih premažemo s stepenim jajcem in pečemo v segreti pečico na 180 stopinjah 40 minut minut, da se zlato rjavo obarvajo.

Pečene malo ohladimo, nato pa potresemo s sladkorjem v prahu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.