Olje, sol in moka v posodi. |
Vmešavanje mlačne vode v moko, olje in sol. |
Narejeno testo. |
ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 2 uri
– 400 g moke
– 0,5 dcl sončničnega olja
– 2 dcl vode
– 2-3 čajni žlički soli +čajna žlička kisa
V skledo stresemo moko in sol. V sredini naredimo luknjo in vanjo zlijemo olje, kis in mlačno vodo. Tekočino najprej vilico malce vmešamo v moko, da se dobro sestavine dobro sprimejo, nato pa jih stresemo na delovno površino in testo zgnetemo dokler ni lepo mehko in se ne prijema več na prste. Če se testo še prijema na prste mu v majhnih količinah počasi dodajajte moko, vse dokler se preneha prijemati.
Tako testo položite v pomokano posodo, malce ga pomokajte še po vrhu nato pa ga pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite počivati 1-2 uri. Nikoli ga ne pustite počivati čez noč ker se vam zna potem zelo trgati.
Takega nato lahko uporabite za razna peciva, kot naprimer štrudelj in tudi za razne slane jedi.
To bom pa z veseljem preizkusila… drugačen recept od mnogih, že preverjenih, ki pa se, žal, niso obnesli! Lep vik&!
Veliko sreče 😉 Lep vikend tudi vam!
testo se še lažje razvalja, če počiva čez noč. preverjeno 🙂
No zanimivo. Jaz sem ga dvakrat pustila čez noč pa mi je naslednji dan vedno delal težave. Od takrat ga nikoli več ne puščam čez noč, pa je vedno super. Mogoče sem imela smolo. Ga ti delaš kako drugače – kakšne druge sestavine oziroma razmerja sestavin.
Vlečenemu testu dodam jaz nekaj kapljic kisa ,počiva eno uro,je pa super recept.
Jelka
Res? Hmm, zanimivo. Naslednjič sprobam s kisom. Je kakšen poseben razlog, da se ga doda? 🙂
Ne bi vedela točno razloga,tako sem vajena,poskusi Ana mogoče boš ti videla razliko.
lpJelka
Pa bom res, ker me zdaj prav firbec matra. 😉
Jaz sem naredila po tem receptu za sladek bučkin štrudelj, pa je bil čisto preslano testo 🙁
A ni potrebnega le ščepca soli?