Anina kuhinja

Čufti z rižem v paradižnikovi omaki

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 45-60 minut

Količina: 4-6 oseb

Sestavine:

Sestavine za čufte:
1 kg mletega mesa (mešanega, govejega ali perutninskega)
2 jajci
120 gramov arborio riža
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
1 čajna žlička suhega peteršilja
1 čajna žlička suhega česna in čebule
1 čajna žlička paradižnikove mezge
1 čajna žlička soli
1/3 čajne žličke mletega popra

Sestavine za omako:
1 žlica paradižnikove mezge
1/2 čajne žličke suhega peteršilja in origana
1 čajna žlička suhega česna
1 čajna žlička soli
1/3 čajne žličke mletega popra
1 žlica sladkorja ali javorjevega sirupa ali kečapa
600 ml paradižnikovih spasiranih pelatov
600 ml vode ali jušne osnove
1 pest parmezana

Opcijsko za zgostitev: 100 ml vode + 1 žlica moke za zgostitev

Postopek:

Natisni

Riž kuhamo 5 minut v soljenem kropu. Nato ga odcedimo in ohladimo. Suh česen in čebulo za omako namočimo v nekaj žlic vode.

Mleto meso zmešamo z rižem, stepenima jajcema, sladko papriko, paradižnikovim koncentratom, soljo, poprom, mleto čebulo, peteršiljem in česnom. Oblikujemo čufte. Te na olju popražimo da se zapečejo na vseh straneh. Takšne umaknemo. Del olja odlijemo.

V ponev dodamo namočen suh česen in čebulo ter paradižnikov koncentrat. Popražimo da sestavine zadišijo, nato prilijemo pelate, vodo/juho, javorjev sirup in dodamo sladko papriko, peteršilj, origano, poper in sol. Zavremo. Po okusu dosolimo, dosladkamo.

V omako vrnemo čufte in jih pokrite na srednje do nizkem ognju kuhamo 30-40 minut.

Kuhanim čuftom vmešamo zmešano vodo z moko in parmezan. Pokuhamo eno minuto in postrežemo z željeno prilogo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]