AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Cimetove rolice

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 13-15 minut

Količina: okrog 30 rolic

Sestavine:

Sestavine za testo:
700-740 gramov bele moke (sama sem uporabila domačo mehko iz Zlata ptička)
2,5 dcl mleka
80 gramov sladkorja ( sama sem uporabila svetlo trsnega iz Zlata ptička)
1 polna čajna žlička soli (8 gramov)
1 kocka svežega kvasa (40 gramov)
100 gramov masla sobne temperature (sama sem uporabila domačega iz Zlata ptička)
3 jajca

Ostale sestavine:
1 jajce + 3 žlice vode za premaz
12-15 žlic sladkorja
2 čajni žlički cimeta
150-170 gramov masla sobne temperature

Postopek:

Natisni

Moko presejemo v skledo. Mleko razdelimo na dva dela in ju pogrejemo do toplega.

V en del dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drug del mleka dodamo preostali sladkor in maslo, ter rum. Pustimo stati 10-15 minut.

Jajca stepemo.

V moko najprej vmešamo vzhajan kvas. Ko je ta vmešan dodamo sol. Nato pa sladko mleko z maslom, nazadnje pa še jajca. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Če je testo preveč lepljivo dodamo še maksimalno 40 gramov moke. Mora pa biti izjemno in mehko.

Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 1 uro.

Hlebček zvaljamo v pravokotni debeline 2-3 mm.

Premažemo ga z maslom in potresemo z zmešanim sladkorjem s cimetom. Zvijemo in zrežemo na kose debeline slabih dveh centimetrov.

Polagamo slaba dva centimetra narazen na pomaščen pekač. Vzhajamo 1 uro.

Vzhajane premažemo s stepenim jajcem in položimo na zgornjo tretjino v segreto pečico na 200 stopinj za 13-15 minut, da se zlato rjavo zapečejo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.