Anina kuhinja

Čevapčič turške pide

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 6 srednje velikih pid

Sestavine:

Sestavine za testo:
500 gramov moke
350 ml vode
1 vrečka Fala instant kvasa
10 gramov soli
40 ml oljčnega olja

Sestavine za nadev:
500 gramov vaših najljubših čevapčičev ali zmesi za čevapčiče
1 paprika babura
1 rumena čebula
1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
1 žlica drobno narezanega peteršilja

+
mleko in olje za premaz

Postopek:

Natisni

V posodo dodamo moko. Zmešamo jo s kvasom in soljo. Vlijemo vodo in olje in gnetemo vsaj 15-20 minut.

Testo pride pocasto. Takšnega oblikujemo v hlebček in pokrijemo, ter 45 minut vzhajamo.

Vmes zmešamo zmes za čevapčiče z drobno narezano papriko, čebulo, koncentratom in peteršiljem.

Vzhajano testo razdelimo na 6 delov. Vsakega posebej v hlebček in nato zvaljamo v ovalno obliko testa. Preložimo na pekač obložen s papirjem za peko in namažemo z zmesjo. Robove malo zmočimo z vodo in oblikujemo pido kot prikazuje video.

Pustimo vzhajati 20 minut, nato premažemo z mlekom (ali stepenim jajcem) in položimo v segreto pečico na žar fukncijo s temperaturo 240 stopinj za 8 minut. Nato premažemo z oljem in pečemo še 1-2 minuti do željene barve.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.