Zaradi izrednih razmer za nedoločen čas onemogočamo naročanje izdelkov z možnostjo plačila ob povzetju. Vse ostale oblike plačila so še vedno na voljo. S tem ukrepom želimo zmanjšati neposreden stik s kurirji in zmanjšati možnost prenosa koronavirusa. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Burrito skleda s sladkim krompirjem in avokadom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

300 gramov sladkega krompirja
100 gramov basmati riža
65-80 gramov avokada
130 gramov rdečega fižola
1 rdeča paprika
1/3 čajne žličke Kotanyi sladke paprike v prahu
1/2 – 1 čajna žlička Kotanyi črne kumine v zrnu
ščepec Kotanyi suhega peteršilja
ščepec Kotanyi belega popra
1 čajna žlička soli

Postopek:

Natisni

Sladki krompir olupimo, operemo in narežemo. Osušimo in zmešamo s ščepom soli, sladke paprike in peteršilja, ter žličke oljčnega olja. Papriko operemo in narežemo na rezine, ter premešamo s čajno žličko oljčnega olja, ščepom soli in belega popra. Položimo na papir za peko in naprej v segreto pečico na 200 stopinj za 30 minut. Med peko vsaj dvakrat premešamo.

Basmati riž operemo, zalijemo z vodo v razmerju 1 riža : 2,5 vode. Dodamo slabo čajno žličko soli in zavremo. Nato pokrijemo in kuhamo na nizkem ognju 10 minut. Štedilnik ugasnemo in pustimo pokrito nadaljnih 10 minut.

Črno kumino popečemo na ponvi da zadiši.

Riž razporedimo po skledi. Na vrh dodamo sladki krompir, rdečo papriko, rdeč fižol, narezan avokado in potresemo s črno kumino.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]