Anina kuhinja

Burek s kislim zeljem in mletim mesom

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: 4 kosi

Sestavine:

8 kosov vlečenega testa
500 gramov mletega mesa
1 večja rumena čebula
1 polovica vložene DROGA paprike
1 kozarec DROGA kislega zelja
1/2-2/3 čajne žličke soli – po okusu
1 žlica sladkorja
1/3 čajne žličke mletega popra
40-50 gramov masla (ali rastlinsko olje)

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Kislo zelje z vročo vodo oplaknemo do željene kislosti.

Mleto meso popražimo da zamatira. Dodamo drobno narezano čebulo, vloženo papriko, kislo zelje, sladkor, sol in poper. Pražimo da se seatavine ponekod rjavkasto zapečejo.

Po okusu dodamo sol in poper in ohladimo.

Vlečen list testa premažemo s stopljenim maslom na obeh straneh. Dodmao nov sloj testa in ga prav tako premažemo. Na rob dodamo nadev in ga zvijemo. Na koncu ga zvijemo v polžka in pritrdimo z zobotrebcem.

Po vrhu premažemo z maslom.

Bureke pečemo v segreti pečici na 200 stopinj približno 45-50 minut da se zlato rjavkasto zapečejo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.