Anina kuhinja

Bucatini all’Amatriciana

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

200 gramov špagetov bucatini (ali drugih testenin) znamke Tre Mulini iz Eurospina
150 gramov dimljene pancete iz Eurospina
1 rumena čebula
1 strok česna
črni poper in sol po okusu
300 ml pasiranega paradižnika znamke Delizie dal Sole iz Eurospina
1 žlica paradižnikovega koncentrata znamke Delizie dal Sole iz Eurospina
1 čajna žlička sladkorja
parmezan iz Eurospina – po okusu

Postopek:

Natisni

Čebulo, česen in panceto narežemo na drobno. V ponev dodamo žlico/dve olja in na njem najprej zlato popečemo panceto. Nato dodamo čebulo in jo pražimo da se lepo spusti in ponekod malce porjavi. Takrat vmešamo česen. Ko ta zadiši, dodamo paradižnikov koncentrat, sol, poper in sladkor.

Prilijemo 30-40 ml vode in pasiran paradižnik, ter na nizkem ognju kuhamo 10-15 minut.

Vmes skuhamo testenine v soljenem kropu in jih zmešamo z omako.

Po okusu dodamo sveže nariban parmezan ali pekorino in takoj postrežemo.

Za ogled vseh ugodnosti trgovine Eurospin, vas na njihovi spletni strani čaka tedenski letak, ki ga najdete tukaj. Sledite pa jim lahko tudi na njihovih družabnih omrežjih za še več nasvetov in ugodnosti.

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eurospinslovenija/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/EurospinSlovenija
YOUTUBE: https://bit.ly/Eurospin-YouTube

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.