Anina kuhinja

Beljakova jajčna omleta z rdečo papriko, gavdo in špinačo

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 1 oseba

Sestavine:

2 jajčna beljaka
1/2 rdeče paprike
1/2 manjše rumene čebule
2-3 žlice naribane gavde ali drugega topljivega sira (trapist, edamec, mocarela)
ščepec soli
ščepec sladkorja
slaba pest sveže špinače
kruh

Postopek:

Natisni

Papriko in čebulo na tanko narežemo in na nekaj žlicah olja popražimo, da se spustita. Med praženjem ju posolimo in nežno posladkamo. Popraženo zelenjavo ohladimo.

Ponev popolnoma ohladimo in obrišemo. Premažemo ga z žlico olivnega olja in jo segrejemo na nižjo temperaturo (2-3/9).

Beljaka stepemo z vilico skupaj s ščepom soli. Stepamo ga toliko časa da ob dvigu vilice na njej ne ostane nič beljaka. Takšnega vlijemo v ponev. Beljaka mešamo dokler ne začne spreminjati barvo v belo, takrat ga razporedimo v krog, pustimo pri miru in potresemo z naribanim sirom. Počakamo da skoraj v celoti zamatira ampak je na površini še voden. Takrat ponev odstavimo in beljak pustimo stati še minutko.

Omleto nadevamo s pečeno zelenjavo in svežo špinačo in prepognemo, ter takoj postrežemo s svežim kruhom.

Beljakova jajčna omleta je noro okusna in manjkalorična različica klasične jajčne omlete. Je super izbira za zdrav zajtrk ali večerjo, pa tudi super ideja za takrat ko vam od raznih receptov kot so recimo pustni krofi/flancati ostane kup beljakov. 😉

Recept za pustne krofe najdete tukaj in tukaj, recept za kvašene flancate tukaj, recept za krhke flancate pa tukaj.