Sestavine:
8 cvetov brokolija
150-180 gramov špagetov (jaz sem uporabila Schaer brezglutenske)
2-3 dcl juhe (goveje ali piščančje)
200-250 gramov piščančjega mesa
2 žlici sladko kisle omake
4 žlice sojine omake
3 žlice sezamovega olja
1 zvrhana čajna žlička koruznega škroba
3 stroki česna
1/6 čajne žličke mletega ingverja ali 1/2 čajne žličke drobno naribanega svežega ingverja
1/3 čajne žličke paradižnikovega koncentrata
1 mlada čebulica
poper ali čili po okusu
sol po okusu
1 žlica sezama
Postopek:
NatisniJuho, sojino omako, žlico sezamovega olja, sladko kislo omako, poper, škrob in vsaj 1/3 čajne žličke soli zmešamo.
Piščančje meso narežemo na manjše koščke, ga posolimo in na žlici sezamovega olja popečemo, da zamatira. Med peko ga pokrijemo s pokrovko. Pečenega odstranimo na krožnik in krožnik pokrijemo z aluminijasto folijo.
V isto ponev dodamo novo žlico sezamovega olja in na njem popečemo drobno narezan česen in ingver. Ko zadišita, dodamo brokoli in takoj zalijemo s pripravljeno tekočo mešanico. Zavremo in pokrijemo, ter na nizkem ognju kuhamo 5 minut. Če je omaka pregosta, ji dodamo še malo juhe.
Špagete skuhamo v soljenem kropu, da so še zelo al-dente.
Kuhane preložimo v omako in jih v omaki kuhamo še minuto ali dve. Dodamo drobno narezano mlado čebulico in paradižnikov koncentrat. Po okusu dosolimo. Vse skupaj potresemo s sezamom in postrežemo.