Sestavine:
Sestavine:
200 gramov prosene kaše
200 gramov dimljenega tofuja
4 mlade čebulice
Pločevinka adzuki fižola (ali drugega po izbiri)
1 podolgovata kumara
1 rdeča paprika
1 1/2 čajna žlička Kotanyi česna v prahu
1/2 čajne žličke Kotanyi sladke paprike v prahu
Kotanyi čili z morsko soljo po okusu
7 žlic sojine omake
4 žlice teryaki omake
6-7 žlic jabolčnega kisa
1/2 čajne žličke soli – po okusu
Postopek:
NatisniProseno kašo skuhamo v soljenem kropu, odcedimo in ohladimo.
Tofu narežemo na manjše koščke. V posodo dodamo polovico sojine omake, teryaki omako, sol in polovico česna. Premešamo. Tofu na žlici olja do hrustljavega zapečemo na ponvi. Takrat prelijemo z omako in pražimo minutko ali dve. Ohladimo.
Kumaro, papriko in čebulice na drobno narežemo.
V skledo dodamo vse pripravljene sestavine in vse ostale iz seznama. Vse skupaj fino premešamo in po okusu dosolimo, dodamo še malo kisa ali čilija. Solata je fantastična za pripravo zdtave malice vnaprej. Hranimo jo v hladilniku do enega tedna.