Sestavine:
1 zrel avokado
2 jajci
1/3 čajne žličke soli oziroma po okusu
1 zvrhana žlica lahkega grškega jogurta ali 2 žlici čimbolj gostega navadnega jogurta
1-2 žlici limoninega soka – po okusu
ščepec črnega ali belega popra – opcijsko
Za zraven: tortilje, kruh, krekerji, popečeni kruhki, lepinje
Postopek:
NatisniJajci prelijemo s hladno vodo in jim dodamo dve žlici kisa in dober ščep soli, ter vsebino zavremo. Kuhamo 10 minut, prelijemo s hladno vodo in olupimo. Ohladimo.
Ohlajena jajca narežemo na manjše kocke. Avokado razpolovimo, odstranimo koščico in ga izdolbemo.
Grobo ga pretlačimo skupaj s polovico soli.
Avokado, jajci, jogurt, limonin sok, preostalo sol in poper dobro premešamo.
Po okusu dodamo še jogurt ali limonin sok in postrežemo zraven zgoraj predlaganih prilog.
Pri pripravi avokadove jajčne solate z grškim jogurtom sem uporabljala Fackelmannov pripomoček za pripravo avokada, ki vsebuje vse dele da avokado pripravimo od začetka do konca. Z njim ga razpolovimo, odstranimo koščico, izdolbemo in pretlačimo.
Avokadovo jajčno solato lahko uporabite kot nadev za sendviče, kot prigrizek za praznovanja. Zraven postrežete tople kruhke ali slastne krekerje.
Najdete ga v vseh Interšparih po Sloveniji.