Anina kuhinja

Arancini s šunko in mocarelo

Čas priprave: 35-40 minut

Čas kuhanja: 40-45 minut

Količina: cca 10 arancinov

Sestavine:

Sestavine:
1 žlica dmBio repičnega olja
320 gramov dmBio arborio riža
2 stroka česna
600 ml jušne osnove
300 ml mleka
2/3 čajne žličke soli
150 ml suhega belega vina
1/4 čajne žličke belega popra in muškatnega oreščka
1 čajna žlička dmBio paradižnikovega koncentrata
3 polne pesti parmezana
3 pesti naribane mocarele
4-5 rezin šunke

1 poln krožnik dmBio pšenične moke
1 poln krožnik drobtin
4 jajca

+
olje za cvrenje

Ideja za postrežbo:
dmBio kečap
dmBio arašidova omaka
skleda solate

Postopek:

Natisni

Jušno osnovo posolimo. V ponev dodamo olje in riž. Pražimo ga na srednji temperaturi da postekleni – nekaj minut. Dodamo nariban česen. Ko zadiši zalijemo z vinom. Ko ta pohlapi prilijemo tretjino jušne osnove. Ko ta pohlapi nadaljujemo z novo tretjino in postopek nato še zadnjič ponovimo. Vmešamo paradižnikov koncentrat. Na koncu prilijemo mleko. Dodamo poper in muškatni orešček. Kuhamo da se riž skuha – po potrebi prilijemo še malo juhe ali vode. Kuhano rižoto umaknemo z ognja in ji vmešamo parmezan. Pokrijemo jo in jo pustimo da se popolnoma ohladi.

Pripravimo tri krožnike. V enem moko, v drugem stepena jajca in v tretjem drobtine. Naribano mocarelo zmešamo z narezano šunko.

Vzamemo za dobro veliko žlico rižote in jo z rokami sploščimo. Na sredino dodamo žlico naribane mocarele s šunko. Slabo žlico rižote naložimo čez in z rokami oblikujemo arancin. Pazimo da je večina nadeva na sredini riža.

Arancin povaljamo po moki, nato po jajcu, nato po drobtinah in ponovno po jajcu in drobtinah.

Olje za cvrenje segrejemo na 180 stopinj in arancine ocvremo do zlate barve. Odstavimo jih za minutko na papirnato brisačko da vpije odvečno maščobo, nato pa jih še vroče postrežemo.

Arancini s šunko in mocarelo so nastali iz vrhunskih Bio izdelkov, ki sem jih našla v DM trgovini.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.