Sestavine:
1 majhna čebulica
2 stroka česna
4 žlice oljčnega olja
1 zvrhana žlica moke
700-900 ml jušne osnove
100 gramov svežega čemaža
Sol in poper po okusu
20-30 ml sladke smetane na porcijo
Ideja za postrežbo/zakuho:
Jušne kroglice
Ribana kaša
Jušne testenine
Gresovi žličniki
Postopek:
NatisniNa olju do mehkega popražimo drobno narezano čebulo. Da se bo hitreje spustila jo malce posolimo. Ko se omehča dodamo drobno narezan česen. Ko zadiši dodamo moko. Prilijemo malo vode in jo ob rednem mešanju pražimo.
Začnemo s prilivanje jušne osnove medtem ko neprestano mešamo z metlico. Ko vsebina zavre jo po okusu solimo, popramo, nato pa dodamo narezan čemaž.
Kuhamo 2 minuti. Vsebino prelijemo v mešalnik ali spasiramo s paličnim mešalnikom.
Postrežemo s smetano in izbrano zakuho ali jušnim dodatkom kot so jušne kroglice.
5 minutno čemaževo juho s smetano sem pripravljala z novim vrhunskim Boschevim kuhinjskim robotom Serie 6.