Anina kuhinja

Recenzija nosilka Boba 4G

Recenzija nosilka Boba 4G

Ker ste me zasule z vprašanji glede nosilk, sem se odločila da stestiram še najbolj prodajano nosilko v Sloveniji Bobo 4G, in vam podam mojo izkušnjo in kar je najbolj pomembno podam primerjavo med trenutno najbolj hit nosilkami, torej Bobo 4G in Ergobaby 360. Primerjavo objavim naslednji teden. Tukaj pa predstavim mojo izkušnjo, prednosti in slabosti nosilke Bobe 4G, ki sem jo naročila v daleč najbolje založeni trgovini z nosilkami in res najbolj prijaznim osebjem – v spletni trgovini Silly.

Najprej moram izpostaviti, da je nosilka neverjetno preprosta za uporabo in se ekspresno hitro namesti. En klik okoli pasu, en med rameni in smo praktično končali. Prav tako se otročka hitro lahko namesti vanjo, saj se ga v že nastavljeno nosilko na telesu le položi. V kolikor je to novorojenček se ga v nosilko položi v položaj žabice, če pa je to starejši otroček pa se mu nogice položi izven nosilke. Odlično je, ker je vstavek za novorojenček že vgrajen v sami nosilki, tako je uporaba res hitra in preprosta.

Materiali nosilke niso predebeli in so zelo udobni. Sama sem sicer naročila nosilko iz 100% organskega bombaža (najdete jo tukaj), ki je mogoče za odtenek prijetnejša na otip kot druge. Debelina materialov je pomembna sploh za tople mesece, ko v nosilkah rado postane zelo vroče. Pozimi pa otroka tako ali tako raje bolje oblečemo in ga mogoče pokrijemo še z našo jopico/plaščem.

boba_carrier-verde-floating-lr

Nosilka je zelo udobna saj ima širok pas okoli bokov, poleg tega ima fino obložene naramnice, da se le te po daljšem času ne začnejo zažirati v kožo. Edina slaba lastnost, ki sem jo sama opazila je, da pride nizko pri majhnih dojenčkih. Našemu Liamu pri dveh mesecih pokrije le vrat in včasih je občutek, da mu glavico ne drži lepo, sam pa jo pri tej starosti tudi ne drži še dobro. Tako si v primeru da imam zasedene roke pomagam z pokrivalom, ki je nameščeno spredaj v nosilki in služi senci. To pokrivalo zapnem le na eno stran in poskrbi, da Liamovo glavico od zadaj lepo podpre.
Zelo mi je všeč, da ima na delu okrog pasu majhen predalček za male malenkosti, pa čeprav to ni bistvenega pomena, včasih pride prav.

Nosilka je prav tako pralna. Sama sem jo že večkrat prala (3-4x) na ročnem pranju ali pranju za občutljivo blago (na temperaturi 30 stopinj). Zaenkrat se ji ne pozna, da bi se zaradi pranja karkoli obrabila.

V njej dojenčka lahko nosite obrnjenega k sebi ali na hrbtu. Tukaj pogrešam opcijo nošnje vnaprej, saj so dojenčki večinoma zelo firbčni. Z mojim Timonom sva z nosilko prenehala ravno zaradi tega, ker ni imel dobrega pogleda ven in se ni želel več nositi. Če boste imele še kakšno vprašanje glede moje izkušnje pa ga prosim pustite pod komentarji. 😉

V primeru želje po še več informacij o nosilki pa vam toplo priporočam, da se obrnete na Silly, sem prepričana da vam bodo z veseljem postregli z vsemi odgovori. 😉

Topel pozdrav,
Ana

Komentarji

  1. Pozdrav. Jaz nosim svojo trimesečno hcerkico v boba 4g. Ima pa ze po kratkem nošenju, zarezice od nosilke na nogicah (mečih). Uporabljamo še vstavek. Mogoče kakšen nasvet kaj delamo narobe? Hvala, lp
    Patricija

Komentarja ni mogoče oddati.