Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Kilogrami, vadba, prehrana in rezultati

Kilogrami, vadba, prehrana in rezultati

Veliko vas sprašuje kaj delam, da sem izgubila kar nekaj kilogramov in kako jem. Oziroma je za vsem, veliko dela – na žalost nič ne pride samo od sebe. Več kot leto je minilo, odkar sem se brcnila v rit in se odločila, da je čas da začnem migati in spravljati maščobo in kilograme od dveh nosečnosti stran.

Včasih kar težko verjamem, da je že toliko časa šlo mimo. Telovadba in miselnost, da moram paziti koliko pojem, se je zdaj kar nekako vrasla v moje življenje. Seveda ne gre tako preprosto. Potrebno je veliko borbe sam s sabo in seveda pridejo tedni, ko res nisi pri volji in ti pade motivacija, toda vedno minejo.

Lahko rečem, da v sem v celotnem letu le nekajkrat preskočila treninge. Če zares ne zbolim, imam pravilo da vsak teden opravim vsaj 2 treninga za moč in vsaj dvakrat tečem. Kadar me zamika, da ne bi telovadila, potisnem misli stran in se preprosto lotim. Ne pustim si izbire.

Prve pol leta sem začela z individulnimi treningi pri Nuši v studiu, pa kmalu ugotovila, da mi časovno poberejo preveč časa. Že sama vožnja sem in tja mi je pošteno porezala delavnik ob torkih in četrtkih. Zato sem se z Nušo odločila, da začneva malce drugačen pristop. Pol leta treniranja pod njenim učem, me je naučilo kako pravilno izvajati vaje, kaj paziti, da si pri vajah ne naredim več škode kot dobrega in imela sem občutek, da lahko te treninge varno za moje telo prenesem v moje domače okolje.

Nuša mi od poletja naprej piše individualne treninge, prilagojene meni. Jaz pa jih izvajam v svojem okolju doma. Tako porabim najmanj časa, saj ni nobene vožnje. Ker imam veliko željo, da ohranjam, za kar sem delala eno leto, se ne pustim in se pridno držim reda. Vsak torek in četrtek tako delam Nušin trening za moč. Če mi ne uspe, premešam dneve – tako da je vedno en dan vmes za regeneracijo. Vsekakor pa vedno opravim dva treninga tedno. Vzameta mi 40 minut in po njih se počutim bolje, bolj čvrsto.

Ker sem kljub treningom ostajala na istih kilogramih, oziroma sem proti poletju pridobila 2 kilograma, sem se odločila, da uvedem še kardio vadbo. Kilograma sem pridobila v obliki mišic in moja postava je kljub kilogramom izgledala bistveno bolje. To sem sama najbolje videla preko oblek. Kljub temu da sem se “zredila” za dva kilograma sem še vedno nosila eno manjšo kofekcijsko številko kot prej. Tudi oblika telesa je bila bistveno lepša.

Vseeno mi kilogrami niso dali miru in vedno sem si želela priti na moje sanjske kilograme. Pred otroci sem vedno imela 51/52 kg, pa vedno želela biti na 50. Tako sem se lotila in svojo prehrano rezala na pol. Jedla sem isto, le pol manj in poleg treningov za mišice uvedla vsaj 3 kardio treninge na teden. Torej sem trikrat na teden tekla. In šlo je, počasi. V neke pol leta sem prišla na 50 kg in zdaj se gibam tam okrog. Moja konfekcijska je zdaj 34, kar je najnižje odkar pomnim. Vzdržujem z dvema treningoma za mišice in dvema kardio treningoma na teden.

Moje prej slike:

 

In zdaj (mimogrede, sem našla ista oblačila ;)):

 

Zdaj se večkrat tudi pregrešim, vendar celokupno pazim, da ne pojem preveč. Ne omejujem se pri hrani, bolj lahko rečem, da se spodbujam da jem čimbolj zdravo, kot mi le uspe. Seveda mi ne uspe vedno, ampak se trudim. 😉

Večinoma se čez vikend bolj sprostim – zredim za kilogram in potem čez teden pridno odtelovadim kilogram stran. 🙂

Vsekakor pri kilogramih treningi niso dovolj, ampak je pomembna tudi prehrana. Za moje pojme je najbolj zdravi življenski stil – jej vse, ampak manj. Kar je včasih res težko, ampak vsega ne moreš imeti. Tako namesto dveh kosov kruha, poješ enega. Namesto polnega krožnika testenin, poješ zajemalko. Prvi mesec je težko, potem pa se navadiš manjše količine in nekako gre.

Za vse, ki bi vas Nušini treningi zanimali, več informacij najdete tukaj.

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.