Anina kuhinja

Alergije, nega in čistilec zraka

Alergije, nega in čistilec zraka

Minilo bo pol leta odkar sva bila s Timonom v bolnici zaradi njegovih vnetij. Veliko vas piše kako je zdaj z njegovim stanjem, zato sem se odločila, da napišem kje smo trenutno.

Lahko začnem s tem, da v tako dobrem stanju nismo bili od njegovega 4 meseca starosti. Stanje se je mogoče malo umirilo tudi samo od sebe, čeprav sama večino njegove dobre kože predpisujem res vestni, pridni negi in previdnosti pred alergeni.Vmes je nekajkrat bil izpostavljen večji količini alergena in je prav tako odreagiral, čeprav manj. Seveda smo takoj zagon bremzali z dvojno dozo Zyrteca, za katerega smo končno ugotovili kako deluje.

Ko je bil Timon na Ciklosporinu, smo jemali Zyrtec pa nikoli nisem imela občutka da prime. Timon je na Ciklosporinu bil ves čas nekaj bolan in večinoma je imel izbruh izpuščajev ko je zbolel. Na reakcijo od viroze Zyrtec ne prime, če pa mali odreagira na koži zaradi alergena, pa dobro zagrabi. Timon je zadnje pol leta neverjetno zdrav. Še ko zboli Liam, se ne naleze. Njegov imunski sistem se je pobral. Je res, da je že tako velik in imava dogovor da morava biti zdrava in poje veliko zelenjave, sadja, jogurtov,.. pa pridno je Lactoseven probiotike in vitamin D – za katere sem ugotovila, da mu pri odpornosti zares pomagajo.

Prav tako na virozo s kožo praktično ne odreagira več. Ko je bil na Ciklosporinu je vedno dobil kup izpuščajev, zdaj pa praktično nič. Tako dobi izpuščajev le, ko je izpostavljen in takrat jih učinkovito zabremzamo z Zrytecom.

Seveda veliko pripomore nega. Tukaj smo neizprosni in res skrbimo, da vlažimo kožo, skrbimo za higieno in pravočasno mažemo s Protopicom in že z njim zabrezamo začetke izpuščajev. Kortikosteroida praktično ne uporabljamo več. Eno tubo, ki je dvotretjinsko polna, uporabljamo že od oktobra.

Zadnje dva meseca pa sva se z dragim odločila še za en dodatek in sicer čistilec zraka Stadler Form Roger. Najprej sva ga mislila vzeti za spomlad, ko se Timonu vedno zaradi cvetnega prahu poslabša stanje, pa sva se odločila, da ga vzameva malo prej. Roger je en najboljših čistilcev zraka na trgu in poleg prahu, cvetnega prahu lovi tudi viruse in bakterije. Ker je sezona viroz, se mi je zdelo primerno, da ga dobimo prej in ga izkoristimo tudi za to.

Trenutno ga čez dan nosim od sobe do sobe, da očisti zrak, ponoči pa ga imamo v spalnici. Otrokoma sva ga predstavila kot varuha , ki ju pazi in tako veliko bolj mirno spita. 🙂 Čistilec ima spredaj nežno lučko, ki sveti modro ko je zrak čist in oranžno/rdeče ko ni. Tako sva jima rekla da modra lučka pomeni, da v sobi ni nobene pošasti. 😀 Zaenkrat odlično deluje in večinoma čistilec postavim v spalnico že neke pol ure preden gremo spat, tako je zrak čist in nisem še zasledila, da bi se obarval v oranžno/rdečo barvo. Če bi se, bi jima najbrž težko pojasnila, da to še vedno ne pomni da ni pošsti v sobi. 😀

Čistilec ima posebno razviti Dual Filter™ , ki združuje HEPA in aktivni oglenei filter. HEPA filter zelo učinkovito čisti zrak, filter z aktivnim ogljem pa odstranjuje neprijetne vonjave. Tako ga uporabim tudi kadar ogromno kuham in celo stanovanje diši po tisoč in eni hrani. Neverjetno lepo očisti zrak.

Je res, da med čiščenjem spušča malce hladnejši zrak, kar za zimo ni ravno najbolje – čeprav ponoči ni nič narobe, če je zrak malo bolj hladen. Priznam, pa da se veselim poletja, ko nam bo poleg čiščenja še hladil stanovanje. 😉

Tako smo pripravljeni na prvo cvetenje in držimo pesti, da naše dobro stanje vztraja v spomlad in naprej. Malce upamo, da se po letu dni spomladi znebimo rokavičk. Teh že lep čas v stanovanju ne nosi, toda zunaj in v vrtcu jih zaradi previdnosti še vedno ima gor. Če bo vse ok, bomo spomladi poskusili brez. Držite pesti da bo vse ok. Vsekakor upam, da v roku leta dveh malo prerastemo vse skupaj. <3

Več mojih objav v zvezi z alergijami najdete tukaj.

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.