Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Keratinska nega nohtov – zaščita pred uničenimi nohti

Keratinska nega nohtov – zaščita pred uničenimi nohti

Leto nazaj je v moj svet prišlo permanentno lakiranje nohtov. Ker neprestano kuham, je klasičen lak zame dobesedno brez poante, saj zdrži na nohtih ravno en dan ali dva. O permanentnem lakiranju sem pisala tukaj.

Permanentni lak  mi je bil izjemno privlačen, saj je poskrbel da sem imela urejene nohte kljub konstantnem delu v kuhinji. Vseeno ni bilo vse tako popolno, saj sem po 5-6 zaporednih nanosih ugotovila, da so se mi dodobra uničili moji nohti, tako sem s permanentnim lakiranjem prekinila. Nohte sem en mesec pridno mazala z oljem jojobe s keratinskimi proteini (kupite ga lahko v Prokozmetiki), ki ga vidite na sliki in jih spravila k sebi, ampak kljub temu kar nisem in nisem upala spet na več kot eno ponovitev permanentnega lakiranja.

Potem pa sem izvedela, da so v kozmetičnem salonu Prokozmetika, dobili novo storitev, ki se ji reče keratinska nega za nohte in je vbistvu kot nekakšna zaščita in istočasno nega za noht. Izgleda kot prozoren lak, ki se prav tako kot permanenten lak “zapeče” z UV lučko na sam noht. Čez keratinsko zaščito se potem daje čez permanenten lak. Ta je za začetek še bolj obstojen kot brez ketarinske podlage. Seveda je možnost da pustite le nanešeno keratinsko zaščito in vaš noht izgleda urejen kot s prozornim lakom.

Kar pa največ šteje pa je to, da keratinska podlaga tako dobro ščiti noht, da se le ta ne poškoduje ob večkratnem permanentnem lakiranju. Naj dodam, da pri veliko ženskah permanentno lakiranje ne uniči nohtov. Obstaja pa seveda procent, v katerega spadam tudi sama, ki preprosto nimamo dovolj močnih nohtov, ki bi prenesli redno uporabo permanentnega lakiranja. Razlog za poškodovanje nohta, naj ne bi bil v samem laku, ampak v odstranjevalcu laka, ki je bistveno močnejši kot klasičen.

Ko imate naneseno keratinsko zaščito, pa se odstrani le permanentni lak, medtem ko keratinska zaščita ostaja na nohtu in ščiti tudi pred odstranjevalcem.

Prav tako keratinske zaščite ne odstranjuješ in nanašaš ob vsakem permanentnem lakiranju. Sama sem si jo dala prvič dobre tri mesece nazaj. Če se je kje zaščita odlepila, je kozmetičarka odstranila le odlepljen del in dodala novo plast čez. Tako se noht pod keratinsko zaščito pusti nedotaknjen.

Priznam, da sem velik skeptik in na začetku nisem preveč verjela, da bo s keratinsko zaščito moj noht ostal v odličnem stanju. No, po 6 zaporednih ponovitvah permanentnega laka in tri mesece neprestane keratinske zaščite na mojih nohtih, lahko rečem, da je moj noht še bolj močen kot prej. Nič se ni stanjšal, nič se ne krha, ne cepi… vbistvu sem izjemno pozitivno presenečena. Moj noht po dobrih treh mesecih redne uporabe lahko vidite na sliki spodaj.

Objavo pišem za vse punce, ženske, ki jim je permanetno lakiranje poškodovalo nohte in je ta luštna dolgoročna ureditev nohtov za njih izpadla iz igre. S keratinsko zaščito imate tudi ve lahko permanenten lak in ves čas urejene nohte.

Je že katera izmed vas poskusila s to keratinsko zaščito?

Za ceno in več informacij pokličite v Prokozmetiko tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.