Anina kuhinja

Trajno lasersko odstranjevanje dlačic

Trajno lasersko odstranjevanje dlačic

Že zelo dolgo se spogledujem s trajnim odstranjevanjem dlačic, ampak kar nekako nikoli ni bil pravi čas ali nikoli ni bilo dovolj shranjenih sredstev za kaj takega.

Zadnja leta z velikim manjkom časa zaradi malčkov, velikokrat pridem do točke, ko me moje dlake omejujejo. Želimo za popoldne iti v toplice, pa nimam zdepiliranih nog. Se za dogodek želim obleči v oblekico brez rokav, pa nimam zdepiliranih pazduh… Da ne omenjam največje smole in to je ta, da črne žabice pod oblekicami niso več tako popularne, ampak so to zdaj žabe kožne barve. V mojem urniku imam vsaj 1-2x tedensko nek dogodek, event, kjer se oblečem lepše – torej v oblekico. Kar pomeni, da moram biti ves čas popolno zdepilirana. Kar pomeni ooogromno časa za depiliranje, ki ga že tako ali tako nimam.

V glavnem, pozanimala sem se, kje imajo največ izkušenj z laserskim odstranjevanjem dlak in odkrila dermatološki center Arsderma DCP. Ko sem slišala, da imajo tudi najboljše aparate in trenutno ponujajo praznični popust, sem se zaletela v trenutku. Tak popust (40%) ni majhen, ko se gre za take zneske. Redna cena na tretma celih nog in bikinija naj bi bila 400€, torej se takšen popust presneto dobro splača. 😉

Prijavila sem se na začeten pregled in ugotovila, da sem popoln kandidat za uspešen tretma. Pomembno je, da je polt svetla in da so dlake temne, saj laser potem bolj kvalitetno zazna mešičke in se koncentrira le nanje. Moja polt je svetla in moje dlake so črne, in ravno zato so tudi najbolj moteče.

Po posvetovanju z zdravnicami, sem se odločla za 6 tretmajev. Priporoča se od 5-7 tretmajev, da se dlačice res trajno odstranijo. Dlake namreč lahko laser uniči le v fazi rasti.V določenem trenutku je v fazi rasti le približno 15% dlak in zato je potrebno toliko ponovitev, da se zajamejo vse dlake.

Menda imajo izjemno dobre rezultate. Priznam, da sama kar težko verjamem da mojih dlak ne bi več bilo, tako da sem v ozadju skeptična, ampak bomo videli. Ko se vprašala gospodično, ki je vodila prvo posvetovanje, o moji skrbi, da težko verjamem da dlak kar ne bi več bilo, je pokazala svoje noge in rekla no, saj jaz tudi najdem še kakšno. Hmmm tukaj je ena … potem pa je minuto iskala še drugo, ki se tako kot prva sploh ni videla, ker je bila čisto majhna in svetla. Recimo da me je uspešno prepričala. 😀

Kmalu po začetnem pregledu sem šla na prvi tretma. Slišala sem, da lasersko odstranjevanje dlačic boli, ampak nisem pričakovala da tako boli. 😀 Sama sem deset let moje dlake ves čas epilirala ali voskala in sem jih dodobra stanjšala. Potem pa sem jih en mesec pred tretmajem trikrat obrila z britvico in izjemno so se odebelile, ter potemnile. Tako je laser zares dobro prijel. Na področjih pazduh in bikinija sem konkretno zajemala sapo. Hvala bogu so to manjša področja in je vse skupaj hitro minilo. Na nogah ni bilo tako hudo, težko pa bi rekla da sem ravno uživala. Za lepoto je očitno res treba malo potrpeti. 😀

Po posegu so na kožo šli obkladki, in koža je bila hitro dobra. Vbistvu je bila rekacija pri meni enaka kot po voskanju. Malce pordela koža, ki se je hitro umirila.

Zdaj sta minila dva tedna od prvega posega in vse dlačice so začele odpadati. Če z nohti primem dlačico jo samo dvignem in gre z mano. Mešiček je toraj odmrl. Zdaj počakam, da vse dlake odpadejo, potem pa zrastejo nove – torej drugih 15%. Imam še 5 posegov in delali se bodo na dva meseca. Torej bom končni rezultat imela konec leta. Zares me firbec matra, če bo uspešen. Vsekakor se javim. 😉

Mimogrede -40% popust imajo še do konca januarja, če bi si tudi katera izmed vsa rada tretma privoščila, več informacij najde tukaj.

Bom pa zelo vesela vaših izkušenj, če je katera že bila?

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.