Anina kuhinja

Vse o permanentnem lakiranju za bizi mamice in gospodinje

Vse o permanentnem lakiranju za bizi mamice in gospodinje

Mogoče komu izmed vas zveni smešno, ampak priznam, da nisem slišala za permanentno lakiranje do novembra. Vbistvu sem izvedela dokaj slučajno. Ko sem se naročala za lakiranje v namen prazničnega družinskega fotografiranja, me gospodična vpraša, če bi želela klasično ali permanentno lakiranje. In najprej rečem da seveda klasično – kot da vem kaj je permanentno. 😀 Potem pa firbec kot sem, nisem mogla iz kože in sem vprašala, kaj to sploh je. Razložili so mi, da je to lakiranje s posebnimi laki in drugačnim procesom, ki obstane dalj časa in za štos sem se odločila, da ga preizkusim.

Ko sem prišla k moji Maji (kozmetičarka, ki pri Prokozmetiki vedno odlično skrbi zame 😉 ), sem izvedela vse. In ker vas je v dveh mesecih nemalo pisalo z željami po informacijah o permanentnem lakiranju – sploh pa vas je zanimalo če uniči nohte, pišem to objavo sedaj. Postopek lakiranja izgleda nekako takole.

Najprej ti uredijo nohte, potem pa pričnejo z lakiranjem s posebnim lakom primernim za UV obdelavo. Roka ali stopali z nalakiranimi nohti se nato za nekih 20 sekund položi pod UV lučko (mojo levo roko pod lučko lahko vidite na prvi sliki levo spodaj), ki ta lak na noht “zapeče”. Seveda se nalakira kar nekaj slojev – podlak, dva sloja izbranega laka in nadlak, tako nekaj časa traja. Je pa zagotovo prednost pri lakiranju stopal, saj lahko iz salona takoj obujete čevlje, brez da uničite lak. Sama ga imam po dveh mesecih še vedno v popolnem stanju na stopalih – razen tega da so mi že kar lepo zrasli nohti in lak potisnil navzgor. Se hecam, da zdaj izgleda kot rdeča francoska manikura. 😀 In ne, ne boste videli slike 😀

Lak naj bi zdržal tam nekje 2-3 tedne pri ženskah, ki so srednje aktivne z rokami. Sama sem tipična gospodinja, ki ves čas nekaj puca 😀 in zaradi mojega poklica ki ga obožujem, ves čas nekaj kuham. Tako mi lak zdrži tam nekje od 10-14 dni. Kar je zame fuuul dolgo, ker navaden lak na meni še en dan ne zdrži, zato se tudi nikoli “klasično” ne lakiram.

Iz novembra na december sem 4x zapored permanentno lakirala nohte in po teh ponovitvah sem se odločila, da nohtom dam malo oddiha od laka. Prvi teden priznam, da se jim je malo poznalo. Izgledali so malce “utrujeni” – na dveh nohtih sem zasledila da se mi želita nežno cepiti, ampak ni bilo hujšega. Vsak dan sem jih namazala z oljem jojobe s keratinskimi proteini, ki ga vidite na sliki in po enem tednu so izgledali isto kot pred lakiranji. Tako si za valentinovo odpravljam ponovno nalakirati nohte, da bom lepa za mojega dragega. 🙂 Tudi kozmetičarke svetujejo, da med permanentnimi lakiranji vsake toliko časa naredite kakšen teden pavze.

Na spodnji dveh slikah lahko vidite kako se lak odstrani. Na vatke se da odstranjevalec laka in se s ščipalkami pritrdi na noht za recimo minuto ali dve. Potem se lak kar odlepi stran.

Sama sem vsekakor navdušena da obstaja možnost tudi zame, ki ogromno delam z rokami in mi klasično lakiranje ne zdrži niti en dan.Tako kot vsi tudi meni paše če sem urejena in če priznam, komaj čakam da mine še en teden ko se spet šibam zrihtati k moji Maji. 🙂 Tako da moja izkušnja s permanetnim lakiranjem je top. 😀