Anina kuhinja

Obletnica, razvajanje in družinske radosti

Obletnica, razvajanje in družinske radosti

Zadnje čase je pri nas en velik živ žav. Liam je postal tako velik, da se je odločil intenzivno uveljavljati svojo voljo in zdaj imata s Timonom vsake 10 minut boje. Že takoj ko jih pobereva v vrtcu se začne pogajanje v avtu, kaj bomo poslušali. Liam navija za Romano Kranjčan, Timon pa za Kristijanovo glasbo – on ji pravi, tisto k prbija. 😀 Kateremu koli ustrežem je jok na drugi strani. Na koncu se peljemo v tišini in je jok z obeh strani. Ko se vsa ta frustracija glede izbora glasbe zaključi, se začne novo tekmovanje. Kdo bo prej prišel na vrh stopnic. Kdorkoli zmaga, se postavlja kot strela, medtem ko drugi joka.

Uglavnem, da povzamem. Zadnje tedne moja vzgoja meji na učenju kompromisov in sprejemanju dejstva, da ne moreš vedno biti prvi in zmagati. Zaenkrat se z mojim trudom, premikamo zelo počasi. Naši dnevi so glasni, polni čustev in še enkrat glasni.

Tako težko opišem, kako zelo sva se z dragim veselila dveh dni tišine. Decembra sva praznovala 11 let. Prejšnje leto na okroglo obletnico nisva mogla iti nikamor, ker je bil Liam še premajhen, tako sva najine “okrogle” plane oddiha premaknila na to leto. Odločila sva se, da si za obletnico in praznike ne kupujeva ničesar, ampak si podariva en krajši odklop/razvajanje samo za naju.

Cel teden priprav za dve prespani noči malčkov pri mojih starših, se je izkazal za nor projekt. 😀 Še najbolj zato, ker me je skrbelo, da bi Timon alergijsko reagiral na posteljnino, jogije ali kaj podobnega. Zato sem sama pri starših vse zaščitila z antialergijskimi prevlekami, preprala postelnjine in odeje… naredila sem si res kup dela. In priznam, da mi je bilo na koncu že vse skupaj stresno. Nisem vedela ali bo Timon na vse skupaj s kožo odreagiral, nisem vedela kako se bosta dve noči spanja pri mojih starših obnesli… na koncu sem bila že pred točko, da raje ostanem doma, saj bo to preprosto lažje. Čakala sem še, če bo kdo zbolel kakšen dan prej. In kot nalašč je Liam celo zadnjo noč doma, preživel ob norih napadih kašlja, neprestano polnemu nosku in iskreno sem samo čakala da zakuha. Tako sem ga na koncu z grenkim priokusom pustila pri mojih starših.

Kljub vseemu sem se izjemno veselila dveh dni samo z dragim. Že zelooo dolgo nisva imela toliko časa zase in priznam, da sem pogrešala njegovo družbo. Saj si vzameva tedensko nekaj časa zase, ampak nekaj ur in dva dni težko primerjaš.

Ko sva prispela v design hotel Balnea (Dolenjske toplice) so naju tako lepo sprejeli. Najina suita je bila prečudovita, naravnost čarobna. Imela je prelep razgled iz balkona na okolico, zares čisto hud jaccuzi in prelepo spalnico. Komaj sva se prisilila, da sva šla iz sobe. Zunaj je tako čarobno padal sneg in znašla sva se v čisti tišini, brez otroškega živ žava.

Potem sva se odpravila na skupinsko masažo, ki je bila vrhunska in naprej na večerjo, kjer sva pojedla čisto preveč in na koncu sva končala na panoramskem delu hotela, kjer so zasebne savne in klepetala.

Priznam, da prvo noč nisem spala dobro, saj sem izvedela, da je Timon želel domov in je jokal. Imela sem tako slabo vest. Zbudila sem se ob 6h in nisem več mogla spati. Potem pa sem se zjutraj slišala z mojima fantkoma in sta mi rekla, da se imata super in da uživata. Mami je rekla da sta dobro spala, da se je Liamov začetek prehlada umiril in je praktično prespal noč. Končno sem se sprostila.

Dneva sta tako hitro minila, ampak vseeno sva se imela noro dobro. Prvo noč sva planirala da bova dolgo pokonci in bova končno odprla steklenico vina, ki jo že 5 let čuvava za posebno priložnost. Seveda sva zaspala ob 9h. Kot da to še ne bi bilo dovolj, sva šla spat še naslednji dan sredi dneva. 😀 Lahko rečem, da sva se po dolgem času naspala in naklepetala, noro dobro najedla in zrelaksirala. Moj dragi je po dveh dneh rekel, da bi brez težav ostal še cel teden. 😀 No, tudi jaz bi, ampak priznam, da sem vseeno pogrešala moja fantka in ko sva prišla nazaj, sta naju bila tako vesela. Liam se je dobesedno prilepil name do jutra, ko je mogel v vrtec. 🙂

Vsekakor sva se odločila da ponoviva. Se mi zdi kot da sva se spet na novo povezala in da sva nazaj prišla z novo energijo. Kljub moji mama vesti, se vedno opomnim, da je enako pomemben tudi moj dragi in res sem vesela, da še vedno znava res uživati v družbi drug drugega.

Za vse, ki ste spraševali na katerem razvajanju sva bila. Bila sva na tem paketu razvajanja tukaj v design hotelu Balnea. S kodo ANA5 imate na omenjen paket 5% popusta še celoten januar. 😉

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.