Anina kuhinja

Gremo po buče in popolno nedeljsko kosilo :)

Gremo po buče in popolno nedeljsko kosilo :)

Obožujem vikende. Z dragim imava dogovor, da med vikendom ne delava, razen če je res nujno. Tako so rezervirani za družino. En dan smo vedno predvidoma skupaj vsi štirje in se razvajamo, sprehajamo, kuhamo… En dan v vikendu pa je namenjen obiskom pri starih starših.

Starši mojega dragega živijo pri Škofja Loki in na poti do tja je nešteto kmetij, kjer se te tedne prav bohotijo razstave oranžnih buč. Prava paša za oči so in Timon si je že tedne želel obiskati eno kmetijo in si izbrati male in velike buče po želji. Po nekaj tednih viroz in slabega zdravja smo končno dočakali vikend, ko smo vsi zdravi in seveda smo naš prosti dan namenili obisku buč.

306a0079

306a0107

306a0085

306a0174

Odločili smo se, da nekaj buč izberemo za izrezljavanje, nekaj pa za kuho. Ker so bile tako lepe sveže, se seveda nisem mogla upreti, da jih ne bi takoj preizkusila. S Timonom sva se tako lotila našega nedeljskega kosila in na koncu je na mizi bilo vse to spodaj.

img_9619

img_9203

img_9586

Za glavno jed smo imeli slasten Bučkin chili con carne (recept tukaj). Za zraven sva spekla Koruzne mlečne bombetke z luknjo (recept tukaj) in seveda ni šlo brez sladice. Ker sva se namatrala že s prejšnima dvema, je bila sladica bolj preprosta ampak vseeno omamna. Res omamna! Naredila sva Karamelna jabolka z vanilijevim sladoledom (recept tukaj). Ker se mi je najina ideja za kosilo zdela strašno sezonsko simpatična, sem se odločila, da jo kot idejo delim z vami.

Ob tej priložnosti pa vas vabim še, da si za vikend privoščite katero od najinih treh jedi in z nama delite slikico. Izmed vseh slikic bo Timon izbral eno, in tista bo nagrajena s simpatično majčko. 😉 (imam ženske in moške vseh velikosti)

No pa dajmo, da vidim kakšni kuharji ste moji bralci. 😉

Topel pozdravček

vaša Ana