Anina kuhinja

Liam: 5. teden starosti

Liam: 5. teden starosti

2016-08-24-18-45-34

Pridobljeni grami in druge spremembe:

Patronažne sestre zdaj do uvajanja goste hrane ne bo več, tako se pri nas s tehtanjem znajdemo drugače. Stehtava dragega skupaj z Liamom in potem dava Liama stran in odštevava. 🙂 Ja, saj vem da to niso točni grami ampak vsaj približno pa dobiš občutek ali se malček redi ali ne. Kakorkoli če naju tehtnica ne vara ima naša mala žaba že čez 4 kg, kar je ogromno. Če bo šlo tako naprej bo imel na prvem pregledu že skoraj 5 kilogramov. Preseneča me kako hitro se redi in prav vidi se mu kako lepo je zalit. 😀 No, jaz sem zadovoljna, samo da je in da je zdrav, ter imam očitno dovolj mleka.

Dojenje:

Še vedno polivava. Kakšen dan manj, kakšen dan več. Pazim da ga ne pristavljam prepogosto. Me je pa teden konkretno streslo, ko se je mali sredi noči z mlekom skoraj zadušil. (več o situaciji sem pisala tukaj) In naslednje dni sem ga večkrat ujela da kar ni in ni nagnil glavice postrani ko je polil. Seveda sem vedno urgirala, ampak res nisem prepričana če bi jo nagnil sam od sebe. Tako ga kar težko pustim samega. Ves čas ga imam na očeh ali na sebi. Se tolažim, da je to le začasno obdobje in bo z uvajanjem goste hrane počasi izvenelo.

Aktivnost/dogajanje čez dan:

Najina situacija z odvajanjem se je samo še poslabšala. Zdaj gre na blato na tri dni in takrat res zelo veliko pokaka. Ne vem zakaj, ampak zdaj se je že trikrat zapored zgodilo da ima to kakanje ravno sredi noči (od 2-4 ure zjutraj) in seveda vsa ta količina pride čez pleničko in potem imam uro dela, da ga umijem, prepravim, za silo očistim oblačila (ker drugače se blato zažre in ga ne spravim več ven). Uglavnem imamo nočne zabave s kakanjem na tri dni. No, kljub temu sem presrečna samo da kaka, ker ga dan prej že močno napenja in muči.

Čez dan je drugače zelo priden, razen kot sem omenila po dveh dneh brez odvajanja, se mu že pozna da ga matra trebušček.

Spanje:

Še vedno spiva v dnevni sobi in zaenkrat nam tako ustreza. Če odštejemo tiste dni ko imava nočne zabave s previjanjem spiva še kar vredu. Je pa res da zdaj ves čas spi pri meni, saj sem tako zaradi polivanja najbolj mirna.

Timonovi odzivi:

Ta teden ni bilo bistvenih sprememb. Čez dan je Timon do Liama pravi cukrček. Le občasno ima proti večeru, ko ima večjo željo po cartanju pri meni, kakšen manjši napad ljubosumja.

Najlepši trenutek:

Mislim, da bi zlahka rekla da je bil najlepši trenutek ko je Timon zjutraj pred odhodom v varstvo, sam od sebe Liamu dal lupčka in adijo. 🙂

Komentarji

  1. Ah ti kilogrami…
    Da te nasmejim – ko je bila moja punčka tako majhna sem vzela kuhinjsko tehnico, na njo pekač prekrit z brisačo – nastavila z vsem tehnico na 0 in sem jo tehtala…

Komentarja ni mogoče oddati.