Sestavine:
- 2 večji jabolki
- 3-4 žlice rjavega sladkorja
- 1 zvrhana žlica masla
- ščep cimeta in mletega ingverja
- mali ščepec soli
- vanilijev sladoled
Postopek:
Natisni- Jabolki olupimo, jima odstranimo peške, pecelj in muhi, ter ju narežemo na tanjše rezine.
- V ponvi na najvišji temperaturi stopimo maslo in na njem popečemo jabolka. Temperaturo znižamo na nižjo in jih pražimo nekaj minut, da se rahlo omehčajo. Takrat jih potresemo s sladkorjem, cimetom in mletim ingverjem.
- Mešamo dokler se sladkor ne stopi in se ustvari svilnata karamelna omaka.
- Karamelna jabolka serviramo in zraven potsrežemo vanilijev sladoled, ki ga po želji potresemo s cimetom.
Recept spada v zgodbo ideje za nedeljsko kosilo, ki jo najdete tukaj.