Anina kuhinja

Preprosta karamelna jabolka z vanilijevim sladoledom

Čas priprave: 10

Čas kuhanja: 5

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 2 večji jabolki
  • 3-4 žlice rjavega sladkorja
  • 1 zvrhana žlica masla
  • ščep cimeta in mletega ingverja
  • mali ščepec soli
  • vanilijev sladoled

Postopek:

Natisni
  1. Jabolki olupimo, jima odstranimo peške, pecelj in muhi, ter ju narežemo na tanjše rezine.
  2. V ponvi na najvišji temperaturi stopimo maslo in na njem popečemo jabolka. Temperaturo znižamo na nižjo in jih pražimo nekaj minut, da se rahlo omehčajo. Takrat jih potresemo s sladkorjem, cimetom in mletim ingverjem.
  3. Mešamo dokler se sladkor ne stopi in se ustvari svilnata karamelna omaka.
  4. Karamelna jabolka serviramo in zraven potsrežemo vanilijev sladoled, ki ga po želji potresemo s cimetom.

Recept spada v zgodbo ideje za nedeljsko kosilo, ki jo najdete tukaj.