Anina kuhinja

Deželak = junak, grški girosi in pomagaj tudi ti

Deželak = junak, grški girosi in pomagaj tudi ti

Ponosno sodelujem z znamko Rio Mare in ker so letos že drugo leto zapored podprli dobrodelno akcijo Radia 1, kjer po domače povedano mučijo Deželaka – ampak z dobrim namenom, zato sem se jim pridružila tudi sama. 😉 Namen je zbiranje sredstev za otroke, ki si ne morejo privoščiti morja/počitnic. Če s svojo pomočjo lahko pripomorem da zberejo več, potem res s še večjim veseljem. Vsak malček in malčica si zasluži teden morskega veselja. Se strinjate?

Moja pomoč se je sicer včeraj usmerila bolj v dejstvo, da Deželak in njegova ekipa ob včerajšnji postaji v Novem mestu niso bili lačni. Pripravila sem jim nekaj lahkega in majhnega kot so te tunine lahke solate na kolobarjih kumare (video recept tukaj)

in pa seveda domače girose s tunino in pinjolami (recept najdete tukaj). Še posebej sem se potrudila, da bodo res okusni in sem celotno dopoldne pekla domač naan (recept tukaj) in na hitro okisala tudi kumare (na enak način kot te bučke tukaj). Tako je bilo vse zares domače – še tako deleč sem šla da sem s seboj vzela domačo solato iz mojega vrta. 😀 Pa naj dodam, da mojo domačo solatko ne delim kar z vsakim. 😀 Zares sem bila vesela da je bila fantom hrana všeč in ker vas vseh ni bilo tam pripenjam recepta tukaj, ker sta res super za vroče poletne dni pred nami. Pa tudi na raznih zabavah jih bodo vsi veseli.

Preden pripnem utrinke pa bi tudi tukaj povabila vse moje bralke in bralce, da tudi sami pomagajo da bo čimveč malčkov letos šlo na počitnice. Pomagate lahko tako da pošljete sms s tekstom POMAGAM1 ali POMAGAM5 na številko 1919. Jaz sem že poslala sms. 🙂