Anina kuhinja

Ciklosporin, filtri za vodo, probiotiki in kreme

Ciklosporin, filtri za vodo, probiotiki in kreme

Že skoraj 6 mesecev je odkar smo šli na Ciklosporin in danes sem končno dobila potrditev, da sva se z dragim odločila prav. Prejšnjo spomlad, poletje in jesen smo preživeli ob nespancu in koprivnici, ki se je razlegala po celotnem telesu in je bila za Timona nevzdržna – s srbečico je vplivala na njegovo razpoloženje, rast, spanec, razvoj… po dobre pol leta je bilo vsega preveč in kljub temu, da sva se z dragim težko odločila za to močno zdravilo, ki zavira imunski sistem, danes vidim da sva se odločila prav.

Vsa njegova koprivnica je šla stran. Nekaj časa se je ob mrazu in alergenih še vrnila v stilu hitre koprivnice, pa tudi ta je po nekaj mesecih jemanja Ciklosporina popolnoma izginila. Zadnji mesec snega, smo tako brez težav bili na mrazu. Pa seveda najbolj pomemben del, po mesecu jemanja je zdravilo do takšne meje prijelo in mali je začel spati. Pet mesecev je praktično spal cele noči. Začel je spet normalno rasti. Zadnji teden smo spet bili soočeni z nespancem, zaradi hudih zagonov na rokah, za katere sumim da so bakterijskega izvora – rezultate brisa prejmem v ponedeljek. Toliko bolj spet cenimo spanec, saj smo že malo pozabili kako hudo je ko spiš nekaj ur na noč več dni ali tednov zapored.

Pa da se vrnem, vseeno s Ciklosporinom še vedno nismo na meji, kjer bi lahko bili izpostavljeni alergenu in ne bi odreagirali. Tako ob izpostavitvi odreagira na dlaneh in dveh prstih in na obrazu – kar ni tako hudo. Na žalost imamo takšne alergije, ki se jim je nemogoče popolnoma izogniti. Pri letu smo začeli z alergijo na pršico in mačjo dlako. Pri dveh letih dodali še pasjo, potem pa se je prejšnje poletje njegovo telo popolnoma sesulo in dodalo zraven še kup pelodov, trav, konjsko dlake, plesni, glive, paradižnik…

Tudi ta porast alergenov je bil velik razlog, da sva se odločila za Ciklosporin z željo, da se telo umiri. In danes sem prejela ponovne teste po pol leta in ostale so nam le prave prvotne alergije – pršica, mačja in pasja dlaka. Pelodi, trave so šli stran – skupaj z vsemi navzkrižnimi alergijami na koščičasto sadje, paradižnik, melone in pol sveže zelenjave. Glive in plesni so tudi na zanemarljivih vrednostih in lahko rečem, da ni boljše novice. Brezskrbno bomo preživeli pomlad, poletje zunaj in vohali cvetoča drevesa, rožice in zagotovo vem, da ti zagoni po rokicah niso od cvetoče narave. Mogoče od vsega nespanca, ampak resnično se zjokam ob dejstvu, da se stanje v njegovem telesu umirja in nam njegove alergije ne bodo vzele tega prelepega letnega časa. Tako se veselim uživanja v lepi pomladi. Dokler ti to ni vzeto, sploh ne veš kako veliko je vredno…

Vseeno smo zadnje leto naših največjih borb z alergijami našli nekaj stvari, ki nam resnično pomagajo in olajšujejo življenje in, ker vem koliko vas bere te objave, jih delim tudi tukaj. Pa še dogovorila sem se, da za vse dobim neko ugodnost, če bi želeli zadevo stestirati.

1. Filtri za vodo

Ob zadnji objavi v zvezi s Ciklosporinom, mi je pisal lastnik Aquminal vodnih filtrov, z željo da nam z njegovimi filtri olajša težave na koži. Kar je pravzaprav zares lepo in pozorno. Hvala. Vbistvu na filtre nisem nikoli pomislila, ampak je logično da je prečiščena voda za občutljivo telo in kožo boljša kot neprečiščena. Takoj sem bila za, da jih stestiram in zdaj jih uporabljamo dober mesec. Prva stvar, ki sem jo opazila je ta, da je voda občutno bolj okusna – kar sicer ni pomembno, pa vseeno. Potem pa sem hitro že na moji suhi koži občutila, da nimam več srbeža po tuširanju ali kopanju. Isto pri Timonu. Vedno kadar se je namakal v vodi – in tako rad se, ga je koža bolj srbela. V času najhujše koprivice je ponavadi že od samega kopanja dobil dodatno koprivnico, ki je potem sicer hitro izginila. No zdaj se vsaj enkrat tedensko v banji namakamo skupaj in v 6-7 ponovitvah je razlika očitna. Nikoli se ne praska po kopanju, tudi ne namažem mu kože z vlažilno kremo po namakanju in je ok – kar je skoraj čudež. Mažem le še roke in obraz, ter lasišče, kjer imamo žarišča izpuščajev.

Odkar imamo filtre tudi pijemo le še to vodo in kuhamo le še s to vodo. Če bi mi kdo filtre omenil že prej, bi jih kupila že tri leta nazaj. Za vse, ki so vam predragi, pa si jih lahko tudi sposodite za en mesec, pa jih stestirate in ocenite ali so vredni vašega denarja. Jaz sem se z Avgustom, lastnikom Aquaminal dogovorila, da vsem za najem ali nakup z mojo kodo aninakuhinja omogočim 10% popust. Če ste iz okolice Dolenjske pa si greste filtre lahko tudi pogledati na Vseslovenski Sejem. Več o filtrih si lahko preberete tukaj.

Mi imamo filter na tušu in preko tuša tudi polnimo banjo.

Pa filter za vodo imamo nastavljen v kopalnici in tam točimo vodo.

2. Probiotiki za mame in dojenčke

Ti probiotiki imajo dodatne seve, ki so prav namenjeni težavam s kožo in atopijskim dermatitisom. Pri nas se ob rednem jemanju očitno pozna, da se telo ob zagonu izpuščajev hitreje vrne nazaj v boljše stanje kot brez probiotikov. Sprobali smo tudi že dražje različice kot je Bactoflor, ampak nam Viridian najbolj ustreza, tako ga jemo redno že eno leto. Vmes smo en mesec prekinili in se je jasno videlo spremembo in ko smo jih začeli ponovno je bilo po nekaj tednih stanje spet boljše. Kar veliko na to temo sem že spisala- članke najdete tukaj.

S spletno trgovino Zdrav obrok, kjer jih redno naročam sama, sem se dogovorila da imate ob nakupu z mojo kodo aninakuhinja 3% popust ob nakupu in trenutno imajo še akcijo brez poštnine. Več o zgoraj omenjenih probiotikih si lahko preberete tukaj.

3. Kreme za nego

Odkar za nego uporabljamo Katarinine kreme smo kožo povsem odvadili od mazanja. Prej sem mazala celotno telo z vlažilno kremo dvakrat dnevno. Zdaj ga namažem 1x na dva tedna, pa še to ga ne bi rabila. Prav tako ob zagonih na obrazu z AtopicBalm kremo pridno zabremzam stanje. (več v članku tukaj) Pa ProtectBalm nam je super za lasišče. (več v članku tukaj)  Več o Skinfairytale kremah si lahko preberete tukaj.

Več mojih objav v povezavi s Ciklosporinom in našimi alergijami pa najdete tukaj.